My Twitter Feed

15 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένουμε …μονοψήφιοι -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ν` ανακληθεί η δίωξη Καλεμκερίδη -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

“Προσλήψεις …χθες για την υγεία” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Στην Αυστρία, η Επιμορφωτική Κιλκίς

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣυλοποίησε  την δεύτερη κινητικότητα εκπαίδευσης στην Αυστρία, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

epimorfotiki-kilkisΦορέας υποδοχής στην Αυστρία όπου έγιναν τα θεωρητικά μαθήματα, ήταν ο  Εκπαιδευτικός Οργανισμός DKOMMERINTERKULTURELLEPERSONALENTWICKLUNG ενώ στην επιλογή και προετοιμασία συμμετεχόντων συνέβαλε το ΚΕΚ ΣΕΒΕ ΣΒΕΘ, συνεργαζόμενοςφορέας με υποστηρικτικό ρόλο στο σχέδιο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο έργο ήταν πολύ μεγάλη. Στην εκπαιδευτική κινητικότητα συμμετείχε δεκαμελής (10) ομάδα από Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, απαρτιζόμενη από προσωπικό υπεύθυνο για ΕΕΚ και εκπαιδευτές με ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υγιεινή και ασφάλεια  των τροφίμων π.χ. τεχνολόγοι τροφίμων, εκπαιδευτές από το μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ κ.ά. παρεμφερείς ειδικότητες. Την ομάδα συνόδευσε ο κ.Νίκος Γεωργιάδης (Στέλεχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Επιμορφωτικής Κιλκίς).

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για τη χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων στην εκπαίδευση ενηλίκων και πιο συγκεκριμένα εργαλεία που αφορούν το σχεδιασμό, προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων κατάρτισης. Επίσης είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν και εφαρμόσουν καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα εργαλεία, οι μέθοδοι και οι διαδικασίες εκπαίδευσης επικεντρώθηκαν στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η κατανόηση της ανάγκης για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα δεδομένα που αφορούν το θέμα κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Η εκπαιδευτική κινητικότητα είχε διάρκεια μια εβδομάδα και στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν θεωρητικά μαθήματα σχετικά με την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων καθώς επίσης επισκέφθηκαν συναφείς εκπαιδευτικούς φορείς-μερικοί εκ των οποίων πέρα από εκπαίδευση παρέχουν υπηρεσίες cateringκαι εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα επισκέψεις έγιναν στους εξής φορείς: AGES (Αυστριακός Οργανισμός για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Γεωργίας/ Περιβάλλοντος με σκοπό την υποστήριξη και διαχείριση σχετικών υπηρεσιών), WIFI (ιδιωτικός οργανισμός επαγγελματικής κατάρτισης), DASMODUL(εκπαιδευτικός οργανισμός) και τέλος το MA59″–”Marktamt (Τμήμα Υπηρεσιών Αγοράς & Ασφάλειας των Τροφίμων το οποίο διαχειρίζεται τις αστικές αγορές και παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς τροφίμων ενώ παράλληλα ενεργεί επιθεωρήσεις στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών).

Τα πρώτα σχόλια των συμμετεχόντων μετά την εκπαιδευτική κινητικότητα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστα, καθώς οι ίδιοι έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνολική οργάνωση του σχεδίου και την φιλοξενία του φορέα υποδοχής αλλά και ενθουσιασμένοι από τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που γνώρισαν. Η εκπαιδευτική ομάδα θα συναντηθεί πολύ σύντομα στην έδρα της Επιμορφωτικής με σκοπό να αξιολογήσουν λεπτομερώς την εκπαιδευτική κινητικότητα και να καταγράψουν ιδέες για τη διάδοση και αξιοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Η τελευταία κινητικότητα στο πλαίσιο του σχεδίου θα υλοποιηθεί το φθινόπωρο στην Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: http://epimorfotiki.wix.com/eco-alimentary.

Σχολιάστε