My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Στεγαστικο επιδομα για αδειο σπιτι και αλλες περιπτωσεις

Όπως δεν λείπει ο Μάρτης απ` τη Σαρακοστή έτσι κι ο νομός μας δεν θα μπορούσε βέβαια να λήψει απ` το σκάνδαλο των προνοιακών επιδομάτων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, από τους μέχρι τώρα ελέγχους, οι οποίοι συνεχίζονται, έχουν εντοπιστεί 370 περιπτώσεις σ` όλο το νομό για τις οποίες ζητείται απ` τους παρανόμως λαμβάνοντες κάθε είδους προνοιακά επιδόματα, να επιστρέψουν τα λεφτά που εισέπραξαν!

Ήδη τρεις απ` τις παραπάνω περιπτώσεις στάλθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, σε μια περίπτωση ομογενής ελάμβανε απ` το Κιλκίς δυο προνοιακά επιδόματα και σύνταξη του ΟΓΑ, ενώ παράλληλα έπαιρνε και τρίτο επίδομα απ` την Πιερία. Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα ελάμβανε στεγαστικό επίδομα για σπίτι το οποίο ήταν άδειο!

Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ελάμβαναν επιδόματα ενώ απουσίαζαν απ` την Ελλάδα για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, κάτι που αντίκειται στη σχετική νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων, που αφού λάμβαναν επίδομα ανασφαλίστου, στη συνέχεια κατάφερναν να πάρουν και σύνταξη απ` τον ΟΓΑ.

Προκειμένου ν` αντιμετωπισθούν πλέον οι περιπτώσεις καταβολής επιδομάτων αναπηρίας σε άτομα που δεν τα δικαιούνται, έχουν συσταθεί στα πλαίσια των ΚΕΠΑ νέες επιτροπές πιστοποίησης.

Σχολιάστε