My Twitter Feed

27 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στήριξη των κοινωνικών δομών -

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

ΕΛΜΕ: Κατέρρευσε το ψέμα τους -

Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ξανά “κίτρινοι” αλλά …σταθεροί! -

Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τα είπαν για θέματα της ΔΕ Χέρσου -

Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Μουριές: Γιορτή Καλαμποκιού -

Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 2021

Παρέμβαση για τη κινητικότητα -

Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 2021

Εμβολιασμοί πολιτών κατ΄ οίκον -

Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Γιατροί Κιλκίς: Εμβολιαστείτε! -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

Στήριξη των κοινωνικών δομών

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε διαδικτυακά με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.) του νομού μας.

Η κ. Αγαθοπούλου, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, καθώς ήταν πρωταρχική του μέριμνα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ακραίας φτώχειας, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου στο οποίο συνετέλεσαν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης όσο και πρόσφατα με την υγειονομική κρίση και την τεράστια συμβολή τους στην αντιμετώπιση της.

Επίσης, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει “τα όσα δίκαια προσπαθεί να επιτύχει ο Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. στον τομέα της ενίσχυσης και της ανάπτυξης των κοινωνικών δομών τόσο σε τοπικό επίπεδο στο Κιλκίς και την Παιονία όσο και σε πανελλαδικό αλλά και στο θέμα του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων σε αυτά”.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τα Κέντρα Κοινότητας Κιλκίς και Παιονίας για να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αυτά.

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν διεξοδικά τον ρόλο των κοινωνικών δομών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων, της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης. Επίσης, αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για την επέκταση των δραστηριοτήτων των κοινωνικών κέντρων και την οριζόντια και καθολική ανάπτυξη τους σε όλους τους δήμους.

Στην τηλεδιάσκεψη με την βουλεύτρια Κιλκίς συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κνης Δημήτριος, η αντιπρόεδρος Χαμπίπη Κωνσταντίνα (Νάντια), η γενική γραμματέας Ζεϊμπεκίδου Χριστίνα, το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής και εργαζόμενος στο Κέντρο Κοινότητας Παιονίας, Βαγιάτης Κωνσταντίνος και η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς, Ναβροζίδου Έφη.

Σχολιάστε