My Twitter Feed

16 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Στάχτη 250 στρ. δάσους σε Παιονία

Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου σε δασική έκταση σε απόσταση 5 χλμ. απ` τον οικισμό της Πλαγιάς Παιονίας, κάηκαν διακόσια 250 στρέμ. δασικής έκτασης.

pyrkagia-001Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 18 πυροσβέστες, ενώ υπήρξε και ενίσχυση τόσο από την Π.Υ. Κιλκίς με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες, την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 5 πυροσβέστες, την Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα πυροσβεστικό και δύο πυροσβέστες, καθώς και από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με πεζοπόρο τμήμα των δεκατριών πυροσβεστών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CANADAIR CL – 415 που έκαναν τέσσερις ρήψεις νερού. Επίσης ενεργοποιήθηκε και συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης πυροσβεστικό βαγόνι του Ο.Σ.Ε. με έναν υπάλληλο και πλήρωμα ομάδα πυροσβεστών της Π.Υ. Γουμένισσας.

Τέλος στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο χωματουργικά μηχάνήματα τύπου GREIDER (Δήμου Παιονίας και Αντιπεριφέρειας Κιλκίς), ένα όχημα πυρόσβεσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο μέλη του, και ένα όχημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αξιούπολης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» επανδρωμένο με δύο μέλη του.

Η ύπαρξη ισχυρών κλίσεων στο έδαφος αλλά και η αδυναμία πρόσβασης και προσέγγισης των εστιών της πυρκαγιάς από τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις. Υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς και της κυκλοφορίας των τρένων της σιδηροδρομικής γραμμής για όλο το χρονικό διάστημα της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

 

Σχολιάστε