My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΣΠ: Απολογισμός και νέοι στόχοι

Με τίτλο «απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και στόχοι για τη νέα», απ` τη Σοσιαλιστική Προοπτική εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

sosialistiki-prooptiki-001«Το 2015 ήταν μια χρονιά αποκάλυψης: μέσα σε λίγους μόλις μήνες επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο το κενό της συγκροτημένης, συλλογικής έκφρασης στο χώρο της ριζοσπαστικής σοσιαλιστικής αριστεράς.

Το λαϊκό κίνημα κατήγαγε σημαντικές πολιτικές νίκες – από την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο Γενάρη έως και την περήφανη νίκη του «Όχι» τον περασμένο Ιούλη απέναντι στο αντιδραστικό μπλόκ του νεοφιλελευθερισμού εντός και εκτός της χώρας.

Όμως η τελική συντηρητική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η αποτυχία των εναπομείνουσων αντιμνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές του Σεπτέμβρη, ήρθε να διαλύσει τις τελευταίες αυταπάτες επιβεβαιώνοντας την έλλειψη ενός πολιτικού υποκειμένου που θα αναπτύξει και θα εφαρμόσει το ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με απώτερο στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σε αυτήν τη δύσκολη χρονιά, η Σοσιαλιστική Προοπτική κράτησε σταθερά τη γραμμή της ασυμβίβαστης πάλης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βιαιότητα αλλά και της τεκμηριωμένης κριτικής της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εντός και εκτός συνόρων. Σε πλήρη συμφωνία με τις καταστατικές μας αρχές (http://sosialistiki-prooptiki.gr/2014-04-29-21-58-48) υπερασπιστήκαμε τα δίκαια του ελληνικού λαού, επικεντρώσαμε στην υπεράσπιση των δημοκρατικών κεκτημένων και στην προοπτική της σοσιαλιστικής μετεξέλιξης.

Αποφύγαμε ανέξοδες και αποπροσανατολιστικές κορώνες. Ασκήσαμε εγκαίρως δομημένη και δημιουργική κριτική στα επάλληλα διαπραγματευτικά λάθη και στη σταδιακή πολιτική αλλοίωση της Κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας βεβαίως αρκούντως τις ευθύνες του εγχώριου κατεστημένου, τόσο όσο είχε την κυβερνητική εξουσία, αλλά και κατά την άσκηση μιας ύπουλης, υπονομευτικής τακτικής από τις αρχές του χρόνου (http://sosialistiki-prooptiki.gr/2014-04-29-22-15-02).

Προχωρήσαμε σημαντικά στην οργανωτική και πολιτική συγκρότηση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής: Στις 30 Μαρτίου 2015 επισφραγίσαμε την επίσημη υπόστασή μας καταθέτοντας το σχετικό φάκελο και τα νομιμοποιητικά έγγραφα στον Άρειο Πάγο και το βράδυ της ίδια ημέρας υλοποιήσαμε σχετική ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα με θέμα την προοπτική της σοσιαλιστικής αριστεράς. Δύο μήνες αργότερα, στις 23 Μαΐου 2015, εγκαινιάσθηκαν τα πρώτα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζοντας τα βήματα της περασμένης χρονιάς και αναγνωρίζοντας το προαναφερόμενο κενό έκφρασης και την μονοφωνία στην παρούσα, ανισόρροπα συντηρητική και νεοφιλελεύθερη Βουλή, η Σοσιαλιστική Προοπτική αισθάνεται την ευθύνη που μας βαραίνει για την επιτάχυνση των προσπαθειών μας, για να εκφραστούν οι προοδευτικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις της χώρας, να συναντηθούν με τις αντίστοιχες δικτυώσεις που διαμορφώνονται δειλά διεθνώς και να υπηρετήσουν την κοινωνικά και ιστορικά επιβεβλημένη συστημική μετεξέλιξη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αρχή του 2016 εγκαινιάζουμε αφενός μια πορεία εντατικοποίησης της οργανωτικής μας ανάπτυξης, η οποία συνίσταταται στην ενίσχυση των υφιστάμενων περιφερειακών ογανώσεων και στην ανάπτυξη νέων, στην προσέγγιση νέων συντρόφων και συντροφισσών και στη διεξαγωγή μιας ανοικτά απευθυνόμενης οικονομικής εξόρμησης. Απώτερος στόχος η διοργάνωση του πρώτου καταστατικού συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Προοπτικής την ερχόμενης Άνοιξη.

Αφετέρου και παράλληλα με αυτές τις ενέργειες ξεκινάμε μια καμπάνια απεύθυνσης σε ιδεολογικά και πολιτικά «όμορους» χώρους, σε πρόσωπα και συλλογικότητες, κινήσεις και πολιτικούς φορείς προκειμένου να επιταχυνθεί η οργάνωση της ριζοσπαστικής σοσιαλιστικής αριστεράς και να εκφραστεί δημουργικά, προοδευτικά η λαϊκή αγανάκτηση.

Το 2015 ήταν, όπως αναφέραμε, η χρονιά αποκάλυψης των αυταπατών και των αδιεξόδων. Το 2016 θα είναι αυτή της αποκάλυψης ριζοσπαστικών διεξόδων από την αυτοκαταστροφική μανία του νεοφιλελευθερισμού και την καπιταλιστική κρίση. Είναι το χρέος μας και είναι στο χέρι μας.”

Σχολιάστε