My Twitter Feed

4 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σύσκεψη για την Εμποροπανήγυρη -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

“Κατρακύλα στον μητσοτακισμό”! -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Μυστήριο με χειροβομβίδες -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Κι εθελοντές στη “μάχη των χοίρων” -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνέχεια της μείωσης κρουσμάτων -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Πόλεμος αγριογούρουνου σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

ΝΔ: Αναβολή της επίσκεψης κλιμακίου -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Φτιάξτε τη νέα γέφυρα στον Αξιό -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Σοκ από τη δήλωση του μ. Δωδώνης

“Σοκαριστική” χαρακτηρίζει τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες-θύματα βιασμού και για τις αμβλώσεις, ο Γιώργος Φραγγίδης.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

“Ο Μητροπολίτης Δωδώνης με μια εξωφρενικά απαράδεκτη δήλωσή του για τα θύματα βιασμού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, επιχείρησε με εμπρηστικό τρόπο να επαναφέρει θέματα που η ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία έχουν κλείσει προ καιρού και οριστικά.

Η άποψη ότι «δεν μένει μια γυναίκα έγκυος από βιασμό, αν δεν έχει συμμετοχή», η θέση κατά της αντισύλληψης και ο χαρακτηρισμός της άμβλωσης ως έγκλημα, πέρα από αντιεπιστημονικά είναι άκρως προσβλητικά για τις γυναίκες.

Ο Μητροπολίτης με τις σκοταδιστικές του απόψεις αμφισβήτησε ευθέως κεκτημένα χρόνων και κατοχυρωμένα δικαιώματα, που άπτονται της υγείας, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσης των γυναικών. Παράλληλα, δεν ντράπηκε να εξισώσει το θύμα ενός βιασμού με τον θύτη.

Είναι αδιανόητο ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας να αναπαράγει διχαστικά και αναχρονιστικά στερεότυπα, που εκτός από ηθικά απαράδεκτα, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία συνανθρώπων μας, αφού ως γνωστόν η απαγόρευση της άμβλωσης δυστυχώς δεν την αποτρέπει, αλλά την καθιστά πιο επικίνδυνη και πιο θανατηφόρα, για όσους την επιλέγουν.”

Σχολιάστε