My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση

Σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών προκλήθηκαν -όπως η πτώση σκηνών και άλλων κατασκευών από τον αέρα- με την πρώτη κακοκαιρία στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Νέα Καβάλα.

Κάτι, το οποίο είχε επισημάνει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου με το βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Στολτίδη, στελέχη του κόμματος και δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, αναφέρονται και τα εξής:

“Επιβεβαιώνεται με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προηγούμενα και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά αφήνει στην «τύχη» τους κατατρεγμένους ανθρώπους, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που υποτίθεται πως μεταφέρθηκαν στη Νέα Καβάλα για να ζουν σε καλύτερες συνθήκες από τη Μόρια.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο με την έλευση του χειμώνα, των βροχοπτώσεων, των ισχυρών ανέμων και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ειδικά σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες σκηνές, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σύντομα τα ίδια προβλήματα, σε μια περιοχή με έντονους ανέμους όπως το Πολύκαστρο.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες των Δομών να μεταφερθούν σε χώρους ανθρώπινους, ασφαλείς, χωρίς προβλήματα θέρμανσης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, υδροδότησης.

Χρειάζεται, ακόμα, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, υπέρ του κλεισίματος των άθλιων hotspot που αναγκάζουν κατατρεγμένους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.”

Σχολιάστε