My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σκουριές: Χημικά εναντίον πλήθους

skouries-001Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, έξω από τις εγκαταστάσεις των εργοταξίων εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση. Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του εργοταξίου, έκαναν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, συλλήψεις και προσαγωγές.

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης – Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις, στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στις Σκουριές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Εκπρόσωποι των κατοίκων κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και υποστηρίζουν ότι μια διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Πληροφορίες από news247.gr,  ΑΠΕ, alterthess.gr

Έδειραν δημοτική σύμβουλο

Τον ξυλοδαρμό της από άνδρα των ΜΑΤ στις Σκουριές, καταγγέλλει στην ΑΥΓΗ η δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη, Λένα Παναγιωτοπούλου. Όπως αναφέρει, όταν επιχείρησε να μιλήσει με τον επικεφαλής της διμοιρίας που είχε αποκλείσει τους διαδηλωτές, άνδρας των ΜΑΤ την εμπόδισε αρχικά σπρώχνοντάς της με την ασπίδα και στη συνέχεια την έριξε κάτω από ανάχωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της και τη μεταφορά της αρχικά στο κέντρο υγεία τους Παλαιοχωρίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείου του Πολυγύρου.

“Τι είχαν να φοβηθούν από μια γυναίκα 40 χρονών;” αναρωτιέται η Λ. Παναγιωτοπούλου, πού πήγε εντελώς ανυποψίαστη. “Σκέψου κρατούσα ένα σάντουιτς”, λέει. Η Λ. Παναγιωτοπούλου ήθελε να ζητήσει από τον επικεφαλής τη διμοιρίας να επιτρέψουν στον κόσμο να φύγει, “καθώς η κατάσταση φαινόταν ότι θα ξεφύγει”. Αντ’ αυτού βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με θλάσεις σε χέρι και πόδι. Στη διάθεσή της έχει τα στοιχεία του αστυνομικού και θα καταθέσει μήνυση.

Παρούσες στο επεισόδιο ήταν οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη και Αφροδίτη Σταμπούλη. Η Κ. Ιγγλέζη κατήγγειλε στην “Α” ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΑΤ αυθαιρετούν, ενώ τελευταία παρατηρείται συχνά η τάση αστυνομικών που “δεν υπακούουν στις εντολές των ανωτέρων τους και δρουν αυτόνομα”.

Κ. Παπαντωνίου – ΑΥΓΗ

Σχολιάστε