My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Σκληρή κόντρα με ΠΑΜΕ για τον ΚΟΛΙΟ

koliosΜια πρωτοφανή ανακοίνωση εναντίον του ΠΑΜΕ εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο Κολιός στο νομό Κιλκίς (Πολύκαστρο), αλλά εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι το εργοστάσιο δεν έχει σωματείο και την ανακοίνωση την έγραψε ο ίδιος ο Κολιός!

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι “μισθοφόροι του ΠΑΜΕ και ο κατ επάγγελμα συνδικαλιστής Σ. Ζαριανόπουλος επιχειρούν να κλείσουν το εργοστάσιο κι ότι το ΠΑΜΕ σε κινητοποίησή του στις 8 Μαρτίου απέκλεισε την είσοδο του εργοστασίου.

“Δεν παρεμποδίσαμε σε κανέναν την είσοδο”, απάντησε μέσω του Ράδιο-Θεσσαλονίκη, ο Σ. Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ότι στις 8 Μαρτίου υπήρχε κλαδική απεργία και το ΠΑΜΕ όντως είχε κινητοποίηση.

” Το μόνο που έκανα ήταν να σταματήσω το αυτοκίνηξτο του ίδιου του κ. Κολιού και να ζητήσω την σύλληψή του για μη καταβολή δεδουλευμένων από 4 έως 5 μήνες αφού εκρεμμούν μυνήσεις εργαζομένων”, είπε ο κ. Ζαριανόπουλος και υποστήριξε πως όντως ο κ. Κολιός “οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου αλλά αφέθηκε μία ώρα αργότερα ελεύθερος”.

” Υπάρχουν εργαζόμενοι που ζητούν έστω μία προκαταβολή και απολύονται” , κατήγγειλε ο κ. Ζαριανόπουλος, λέγοντας πως θα ενημερώσει αύριο για το θέμα την Επιθεώρηση Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι χθες και η διοίκηση της ΑΓΝΟ, μητρική της οποίας είναι ο Κολιός, πέρασε στην αντεπίθεση: Κατηγόρησε το σωματείο των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ ότι η απεργία τους υποκινείται από το ΠΑΜΕ, το οποίο δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΟΣ

Εμείς οι 340 εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., απασχολούμενοι στην παραμεθόριο περιοχή του Πολυκάστρου, μόλις 15 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ., στη μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει πλέον στη Βόρεια Ελλάδα, δεχόμαστε εδώ και καιρό μια απρόκλητη επίθεση με στόχο τη δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση της εταιρίας που εργαζόμαστε και της διοίκησής της.
Λέμε λοιπόν φτάνει πια, από δω και πέρα θα απαντάμε με επιχειρήματα στα συνθήματα που ακούμε.
Στις 8 Μαρτίου 2013 περίπου 30 μισθοφόροι του ΠΑΜΕ, άσχετοι με την επιχείρηση, με επικεφαλής τον κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστή Ζαριανόπουλο, επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του εργοστασίου μας, με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του και την δυσφήμιση της επιχείρησής μας. Ο ένας δίπλα στον άλλο με δυσκολία κάλυπταν το άνοιγμα της αυλόπορτας. Μάταια προσπάθησαν να προσεταιριστούν κάποιον από μας. Έμειναν με την επιθυμία, κανείς μας δεν τους ακολούθησε.
Όμως, 
ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές στον κλάδο, που τα προϊόντα της πωλούνται σε 43 χώρες σε όλο τον κόσμο, 
ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία που συλλέγει και μεταποιεί γάλα από 3.000 κτηνοτρόφους σ΄ όλη την Ελλάδα.
Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πολλά χρόνια στην επιχείρηση, γνωρίζουμε από κοντά τον αγώνα του κ. Νίκου Κολιού να υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια το όραμα του εκσυγχρονισμού της τυροκομίας στην Ελλάδα, επενδύοντας και δημιουργώντας για αυτό το σκοπό ένα εργοστάσιο από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, ώστε να παράγονται προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των ανά τον κόσμο καταναλωτών, πετυχαίνοντας έτσι και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της κτηνοτροφίας (παραγωγή γάλακτος).
Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. έκανε το ίδιο, με την εξαγορά της ΑΓΝΟ στον κλάδο της γαλακτοκομίας, επενδύοντας συνολικά σ΄ αυτή για την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό της 42 εκ. Ευρώ. Πολλοί από μας παρείχαν αμέριστη βοήθεια και τεχνογνωσία στους συναδέλφους της ΑΓΝΟ, προκειμένου από ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο, που βαρύνονταν με αμέτρητα σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης στην προ της εξαγοράς περίοδο, να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη βιομηχανία που να μπορεί να σταθεί στην αγορά. 
Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό αυτό έγινε εφικτό, σίγουρα υπήρξε πρόοδος, εμείς όμως πληρώσαμε ένα υψηλό τίμημα. Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. διέθεσε σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη της ΑΓΝΟ, σε αντίθετη περίπτωση η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. σήμερα δεν θα όφειλε σε τράπεζες ούτε 1 Ευρώ, δεχθήκαμε περικοπές στους μισθούς μας (οι συνάδελφοι της ΑΓΝΟ αυτό δεν το θεώρησαν απαραίτητο) και σήμερα πάλι αγωνιζόμαστε για την εξέλιξη της επιχείρησης γιατί αυτή αποτελεί το μέσο επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας, σε μια χώρα που η ανεργία έφτασε το 30% του εργατικού της δυναμικού. 
Η οικονομική κρίση και η ανεργία αντιμετωπίζεται με την ανάπτυξη, την υλοποίηση νέων επενδύσεων, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας, και όχι με την παρενόχληση όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει, από μια μερίδα κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών που έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, με στόχο να επωφεληθούν πολιτικά από την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τον αγώνα που δίνεται, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της επιχείρησης, σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 
Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την αδιασάλευτη και αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητάς τους, εξασφαλίζοντας έτσι και την απασχόληση των εργαζομένων τους. 
Απαντάμε λοιπόν σε όσους μας έχουν στοχοποιήσει, πως θα είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση αναπάντητη.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε