My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Σε συγκοινωνιακή απομόνωση οικισμοί του Κιλκίς

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΠρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των  οικισμών Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου, εξαιτίας της συγκοινωνιακής τους απομόνωσης, λόγω των ελαχίστων δρομολογίων που διεξάγονται μέσω του ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Αίτημα των κατοίκων είναι, αφού το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν μπορεί  να εξασφαλίσει επαρκή σύνδεση των οικισμών με δικά του δρομολόγια, να συνδεθούν μέσω του ΟΑΣΘ με τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το υφιστάμενο νομικό καθεστώς επιτρέπει σε ΚΤΕΛ όμορων νομών να εκτελούν δρομολόγια μόνο αν η έδρα του δήμου απέχει μέχρι 6 χιλιόμετρα από τον όμορο νομό και εν προκειμένω από το ν. Θεσσαλονίκης. Έτσι, ενώ με τον καποδιστριακό Δήμο Πικρολίμνης  διεξάγονταν δρομολόγια του ΟΑΣΘ  στους παραπάνω οικισμούς, μετά τον «Καλλικράτη» το όριο των 6 χιλιομέτρων είναι απαγορευτικό.

Για το θέμα, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Νικόλαο Σταθόπουλο, απ`τον οποίο ζήτησε “να επιδειχθεί κατανόηση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών που μόνο οφέλη θα έχει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα φορέα του νομού, με την τροποποίηση του σχετικού νομικού καθεστώτος”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε την επιμήκυνση της απόστασης από την έδρα του δήμου σε 20 χιλιόμετρα έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα μρ τον Κιλκισιώτη βουλευτή, ο κ.Σταθόπουλος αποδέχθηκε το βάσιμο του αιτήματος των κατοίκων και απομένει πλέον να εξευρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης για την χιλιομετρική απόσταση.

Σχολιάστε