My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Σε περαιτέρω επεξεργασία το ΔΠΕ

Το σχέδιο συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Καβάλας), θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου με σκοπό να αποκτήσει μορφή νομοσχεδίου, το οποίο θα δοθεί αρχικά προς διαβούλευση και εν συνεχεία θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέσα στο φθινόπωρο.

Το νέο ίδρυμα θα φέρει το όνομα Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΠΕ) και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στο νέο αυτό πανεπιστήμιο θα ανήκει οργανικά και το τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς. Σύμφωνα δε με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στόχος είναι το ΔΠΕ να περιληφθεί στα μηχανογραφικά στο μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Το νέο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα συγκροτηθεί στα πρότυπα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο προέκυψε από τη συνένωση των δύο ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων, το περασμένο Σάββατο, σε ειδική σύσκεψη η οποία έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων, παρουσία του κ. Γαβρόγλου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιώργου Αγγελόπουλου.

Στη συνάντηση του Σαββάτου έγινε συζήτηση με βάση το σχέδιο συγχώνευσης το οποίο είχε επεξεργαστεί η ειδική επιτροπή η οποία είχε συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Στο σχέδιο αυτό προβλέπονται οι σχολές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα, η διασπορά τους σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς και Καβάλα, όπου λειτουργούν σήμερα τα τρία ΤΕΙ, ο τρόπος ένταξης στο νέο Ίδρυμα του διδακτικού αλλά και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και πλείστα άλλα θέματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία του νέου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τζιώνα, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, το νέο ίδρυμα θα έχει τη δυνατότητα να οργανώσει και ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα.

Επίσης, με βάση όσα συζητήθηκαν το Σάββατο κανείς από το διδακτικό, το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό δεν θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη, χωρίς τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Παράλληλα, η ανάπτυξη του νέου Ιδρύματος και ειδικότερα, η δημιουργία των νέων σχολών και τμημάτων θα γίνεται με πνεύμα ομοφωνίας προκειμένου να αποφευχθούν τριβές, είτε ακαδημαϊκού, είτε τοπικιστικού χαρακτήρα.

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε