My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σε μπλάκ-αουτ το Παλαιοντολογικό

Το Σπήλαιο του Κιλκίς είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα της χώρας, με ευρήματα που προκαλούν διεθνές ενδιαφέρον. Αυτό το ενδιαφέρον προκάλεσε τις ενέργειες του δήμου Κιλκίς και την έκθεση των ευρημάτων στο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου, στο κτίριο του “ΛΟΦΟΥ”.

palaiontologiko-spilaio-kilkisΣτις 5 Σεπτεμβρίου 2012 (δημαρχία Μπαλάσκα), πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του μοναδικού χώρου με τα σπάνια εκθέματα. Για την κατάληξη αυτή εργάστηκαν η καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Ευ. Τσουκαλά με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και φυσικά ο σπηλαιολόγος-υπεύθυνος του Σπηλαίου Κιλκίς, συμπατριώτης μας Βασ. Μακρίδης.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, με αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων τον κ. Δ. Τσαντάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με τις προοπτικές του νέου Μουσείου να είναι λαμπρές. Εκτοτε όμως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Το νέο, μοναδικό Μουσείο, συνδέθηκε ως προς την προοπτική του, με τον κλειστό και ταλαιπωρούμενο χώρο του κτιρίου του ιστορικού αναψυκτηρίου του “ΛΟΦΟΥ”.  Ενας χώρος που μένει χρόνια κλειστός και έρημος. Ενας χώρος που όλο νοικιάζεται και ποτέ δεν νοικιάζεται. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, έχει συζητηθεί εκ νέου το θέμα και αποφασίσθηκε το πλέον απλό: να διαχωρισθεί η λειτουργία του Μουσείου από τον υπόλοιπο “ΛΟΦΟ”, να ρευματοδοτηθεί και να λειτουργεί αυτόνομα.

Εν τω μεταξύ, εξέλιπαν και οι λόγοι αναστολής λειτουργίας που προκαλούσε η ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες τακτοποιήθηκαν. Εναπόκειται στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς, να διεκπεραιώσουν τα ολίγα και αυτονόητα και να παραδώσουν ένα πολύτιμο κόσμημα στους δημότες και τους επισκέπτες. Κυρίως ειδικούς επιστήμονες και απλούς λάτρεις των παλαιοντολογικών ευρημάτων. Οπως η μοναδική στικτή ύαινα και το άγριο άλογο.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε