My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Σε ιδιώτη η συντήρηση Πράσινου

Σε ιδιωτικό συνεργείο ανέθεσε εργασιών συντήρησης πρασίνου, ο Δήμος Κιλκίς. Τη σχετική απόφαση έλαβε με πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χριστόφορου Πιπερίδη.

periballon-prasinoΣυγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τη συντήρηση 480 στρεμμάτων από το υφιστάμενο προσωπικό των δενδροκηπουρών και την ανάθεση σε εργολάβο της φροντίδας  των δασυλλίων, των πεζοδρομίων, των δρόμων και των εργασιών κλαδέματος στα υπόλοιπα 801 στρέμματα που χρήζουν συντήρησης πρασίνου σε όλο το Δήμο Κιλκίς.

Το έργο, που αφορά τις δημοτικές ενότητες Κιλκίς, Δοϊράνης, Χέρσου, Κρουσίων και Πικρολίμνης, προϋπολογίζεται σε 140 χιλ. ευρώ και θα δοθεί σε δημοπρασία, απ` την οποία εξαιρούνται οι δημοτικές ενότητες Γαλλικού και Κιλκίς, οι οποίες διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει τις εργασίες συντήρησης πρασίνου, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Μουριών, όπου το σχετικό έργο, λόγω προϋπολογισμού θα υλοποιηθεί με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, οι προς συντήρηση εκτάσεις πρασίνου σε όλο το Δήμο Κιλκίς φθάνουν τα 640,50 στρέμματα ενώ με βάση τη συχνότητα των εργασιών συντήρησης (κατ΄ ελάχιστο δύο φορές το μήνα) οι προς συντήρηση εκτάσεις του Δήμου ανέρχονται σε 1.281 στρέμματα το μήνα. Το τμήμα Περιβάλλοντος και Συντήρησης Πρασίνου αποτελείται μόνο από επτά εργαζομένους και είναι προφανές ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τη συντήρηση πρασίνου μιας τόσο μεγάλης έκτασης, τονίζει ο δήμος.

Για το όλο θέμα, ο κ. Πιπερίδης είχε συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Στις εκτάσεις πρασίνου, όπου απαιτείται συντήρηση, περιλαμβάνονται πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, διαχωριστικές νησίδες, ηρώα και χώροι κοιμητηρίων.

 

Σχολιάστε