My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φτιάξτε το δρόμο Ειδομένη – σύνορα -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Η μεγάλη γιορτή είναι πάλι εδώ! -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Τα παραμυθένια δάση του Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Σε ύφεση ο κορονοϊός -

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Τις πταίει για τη μείωση πληθυσμού -

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Η συνάντηση με Γεωργαντά -

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε θεατρικό φεστιβάλ οι Αργοναύτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ σε διοργάνωση Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Κατερίνης.

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” συμμετείχε ηχηρά στην διοργάνωση με δύο παραστάσεις ποντιακού θεάτρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης, τόσο την Κυριακή 11 όσο και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, την πρώτη Κυριακή, της 11ης Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε στο κοινό της Κατερίνης το θεατρικό μονόπρακτο “Ο πετεινόν κωσσού ‘κ’ ‘ίνεται.” του Νικολάου Καλεντεριδη σε σκηνοθεσία του προέδρου της Ένωσής μας, κ. Παναγιώτη Δαμιανίδη. Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας των “Αργοναυτών”: Δημήτρης Δαμιανίδης, Αθηνά Τσαλουχίδου , Φούλα Καλεντερίδου, και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης, ενώ στην τεχνική υποστήριξη συνέδραμε το μέλος μας, κ. Αθανάσιος Λαβασάς.

Την δεύτερη Κυριακή, της 18ης Σεπτεμβρίου 2022, η θεατρική ομάδα των “ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ”, μετά από την μεγάλη επιτυχία 2 ετών εντός και εκτός των ορίων της πόλης του Κιλκίς, παρουσίασε και στην Κατερίνη την ποντιακή κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη : “Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμαι, χωρίς εσέν ‘κ’ ευτάγω”.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω ηθοποιοί των “ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ”: Παναγιώτης Δαμιανίδης, Δημήτρης Δαμιανίδης, Θανάσης Λαβασάς, Αντωνία Ζάικου, Σοφία Παναγιωτίδου, Μιχάλης Σουλαμίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Φούλα Καλεντερίδου, Αθηνά Τσαλουχίδου, Κώστας Μαστορίδης, Κώστας Παυλίδης, Μαίρη Αντωνιάδου, Ελένη Καλαϊτζίδου, Θοδώρα Χατζίδου, Δέσποινα Κουσίδου και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης.

Πέρα από τους Αργοναύτες, στην διοργάνωση συμμετείχαν οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Κορινού “ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ”, της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, καθώς και της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας. Το 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ήταν αφιερωμένο στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, Πολύκαρπο Χάιτα.

Σχολιάστε