My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα

*Καταγγελία από τις 12 καθαρίστριες.

Την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του Νοσοκομείου Κιλκίς σε ιδιώτη εργολάβο, αποφάσισε το ΔΣ του Ιδρύματος στις 15 Σεπτεμβρίου, επαναφέροντας το παλιό καθεστώς.

Ένα χρόνο πριν, η υπό τον κ. Ρεβενάκη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε καταργήσει την ανάθεση σε ιδιωτική επιχείρηση και υπέγραψε ετήσιες συμβάσεις με 12 καθαρίστριες, οι οποίες λήγουν στις 31-10-2020.

Ωστόσο το παρών ΔΣ υποστηρίζει στη μελέτη σκοπιμότητας που ενέκρινε ότι «κατά τη διάρκεια ισχύος των ανωτέρω συμβάσεων και κατά την εκτέλεση του αντικειμένου της παροχής των υπηρεσιών καθαριότητας από τους συμβαλλομένους, προέκυψαν αρκετά σημαντικά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ακόμη τονίζει πως οι 12 καθαρίστριες δεν επαρκούν, καθώς στη σημερινή πραγματικότητα (covid-19) επιβάλλεται παροχή αυξημένων υπηρεσιών καθαριότητας.

Έτσι, σε δεύτερη συνεδρίαση, στις 22-9-2020, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού και τη μη ανανέωση των συμβάσεων με τις 12 καθαρίστριες, οι οποίες καταγγέλλουν τη διαδικασία ανάθεσης, τονίζοντας τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς γιατί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, παρά τη ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 4722/2020 (ΜΕΤΡΑ COVID) που προβλέπει την παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο χώρο της υγείας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς αποφάσισε τη μη παράταση-απόλυση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας,

Με αιτιολογία ότι είμαστε λίγοι και δεν επαρκούμε για τις αυξημένες ανάγκες, επίσης ότι είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά η ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στη διακήρυξη διαγωνισμού ανάθεσης.

Εμείς οι λίγοι (όπως διαπιστώνει, καθυστερημένα βέβαια, και η διοίκηση) αγωνιζόμαστε όλο αυτό τον καιρό να κρατήσουμε καθαρό και ασφαλές το νοσοκομείο μας,

Η απόφαση της διοίκησης μάς γεμίζει πίκρα και απογοήτευση, παρόλα αυτά θα αγωνιστούμε για τη δικαίωσή μας. Είμαστε βέβαιοι βέβαιες για τη στήριξή σας και σας ευχαριστούμε».

Σχολιάστε