My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε Κιλκίς – Παιονία -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Απινιδωτές στα γήπεδα της Παιονίας -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Πανδημία: Η τραγωδία του Κιλκίς! -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Αιτήματα γονέων του Π. Αγιονερίου -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΕΒΕ: Να αποφύγουμε νέα λουκέτα -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Πρόσληψη έξι 8μηνιτών στη ΠΕ -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ρεύμα: Πως θα γίνει υπογειοποίηση -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς για να αντιμετωπίσει τα διαδοχικά κύματα της κακοκαιρίας “Ελπίς’’ που επελαύνει τα επόμενα 24ωρα στον ελλαδικό χώρο με κύρια γνωρίσματα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις και τον ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κιλκίς.

Στην επιχειρησιακή φαρέτρα της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται 14 συντηρημένα υπηρεσιακά οχήματα και μηχανήματα έργου, ισάριθμοι οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων και προσωπικό ασφαλείας, το οποίο εφόσον χρειαστεί, θα αξιοποιηθεί για την αναπλήρωση του υπαλληλικού δυναμικού.

Πρώτη προτεραιότητα στο έργο του αποχιονισμού έχουν υγειονομικοί χώροι και δομές (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Δροσάτου).

Στο παλιό στρατόπεδο ‘’Δογάνη’’ φυλάσσονται ποσότητες αλατιού σε τσουβαλάκια 20 κιλών, τα οποία θα τοποθετηθούν ανά 300 μέτρα στις οδικές αρτηρίες της 21ης Ιουνίου και της Ελ. Βενιζέλου για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και επαγγελματιών σε ότι αφορά τον καθαρισμό των πεζοδρομίων.

Για την προστασία αστέγων από τις πολικές θερμοκρασίες, που ενδέχεται να επικρατήσουν, έχει προβλεφθεί θερμαινόμενος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους σε δημοτικό κτήριο (οδός Θεσσαλονίκης).

Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας ή όσοι πολίτες έχουν υπόψη τους περιστατικά αστεγίας και θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – Πρόνοιας ( κ .Αλέξανδρο Καρυοφίλη τηλ. επικοινωνίας 6978 357846) ώστε να χρησιμοποιήσουν προσωρινά τη δημοτική κτηριακή εγκατάσταση για να μην είναι εκτεθειμένοι στο δριμύ ψύχος.

Η ΔΕΥΑΚ απευθύνει σύσταση στους πολίτες να τοποθετήσουν προστατευτικά στις εξωτερικές βρύσες των σπιτιών τους για να αποφευχθεί το πάγωμά τους και φαινόμενα διαρροών.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περίπτωση μετακίνησής τους με αυτοκίνητο.

Σχολιάστε