My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

… ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο νοσοκομείο Κιλκίς.Οι εργαζόμενοι μετα από συνέλευση απο κοινού με το ιατρικό προσωπικό, κάτι επίσης πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του χώρου της υγείας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας λόγω των οφειλών που υπάρχουν στις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις χρονολογούνται και από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα και με δεδομένες τις νέες περικοπές σε μισθούς, να καθιστούν ακόμα και την καθημερινή επιβίωση δύσκολη.

Επιπλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που δεν αντικαθίσταται βάσει και των νέων οδηγιών λοβέρδου-τρόικας, ελλείψεις καθημερινές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μειγμα εκρηκτικό όσον αφορά τοσο τις συνθήκες εργασίας, όσο και την ασφάλεια του κόσμου μέσω της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Παρόλη την άσχημη κατάσταση, το προσωπικό κατέβαλε όλο το προηγούμενο διαστημα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσει σε ένα αξιόμαχο επίπεδο το νοσοκομείο, κοινώς έβαλε πλάτη όπως ζητήθηκε και από την κυβέρνηση. (τα ακούτε κκ παγκαλος και λοβερδος??).Η υπομονη όμως εξαντληθηκε και οταν η ανοχη εκλαμβανεται σαν αδυναμια αγγιζει τα ορια του φαιδρου, της αισχροτητας. Και ο δρομος ηταν μονον ενας, η επισχεση.

Φυσικα και μια τετοια προσπαθεια δε θα ηταν χωρις αντιδρασεις.Μια μικρη μειοψηφια συνεπικουρουμενη και απο τη διοικηση του νοσοκομειου προσπαθει με διαφορα τερτιπια ακομα και εκβιασμους να καμψει το φρονημα των εργαζομενων, για να λαμβανει πεισματικα την απαντηση που αρμοζει μεσα απο τις γενικες συνελευσεις που γινονται και με ομοφωνες αποφασεις λενε ναι στη συνεχιση του αγωνα.

Επειδη ομως το ζητουμενο δεν ειναι μονον οι οφειλες αλλα και το συστημα υγειας που διαλυεται απο ενα καθεστως δοσυλογισμου που εχει ξεπουλήσει τα παντα στους διεθνεις τοκογλυφους, οι εργαζομενοι αποφασισαν να αξιοποιησουν την επισχεση τους με το να ενημερωνουν  τον κοσμο που καθημερινα ερχεται στο νοσοκομειο για την κατασταση που υπαρχει, ενω παραλληλα δεν επιτρεπεται η απαραδεκτη εισπραξη του πενταευρου την ντροπης απο τους ασθενεις οπως προβλεπει το μνημονιο για την υγεια, δινοντας εναν τονο στο οτι οι ασθενεις στα δημοσια νοσοκομεια περιθαλπωνται δωρεαν, χωρις διακρισεις.

Υπαρχουν μερικα θεματα ομως που πρεπει να παλευτουν και να ξεπεραστουν και αφορουν το ηθικο των εργαζομενων που οφειλει να παραμεινει ακαμπτο δεδομενου οτι η κατασταση θα κρατησει για καιρο, ειδικα και μετα τη νεα καθεστωτικη φαση που περασε η χωρα μας, και ειναι αρκετα πιθανο οι συνεργατες της παρανομης κυβερνησης να προσπαθησουν με καθε μεσο να πνιξουν καθε εστια αντιστασης, καθε φωνη διαμαρτυριας.

Επιπλεον ειναι αναγκαιο συντομα η κατασταση να βγει απο τα στενα ορια του νοσοκομειου και να αγκαλιασει ολοκληρη την τοπικη κοινωνια σε συντονισμο με αλλα σωματεια, φορεις αλλα και τον καθενα απλο πολιτη που πληττεται βαναυσα.Μπορει ο χρονος να πιεζει, μπορει οι συνθηκες να ειναι απαιτητικες μεχρις εκει που δε χωραει παραπερα αλλα με ενα τραγουδι στα χειλη μπορουμε να παμε μπροστα :λιγο ακομα να σηκωθουμε λιγο ψηλοτερα.Θα νικησουμε ενωμενοι γιατι δεν ξεχασαμε τον τροπο να μαθαινουμε.

                                                                                                           Χρονόπουλος Παναγιώτης
Ειδικευόμενος χειρουργικής Νοσοκομείου Κιλκίς
Σχολιάστε