My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Στο Εκκλησιαστικό πάει το”Μέγαρο”

Η  Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εντός των αμέσως προσεχών ημερών πρόκειται να προκηρύξει τη δημοπράτηση μίσθωσης ακινήτου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ειρηνοδικείου Κιλκίς σε κτήριο υπέρ τα 2.000 τ.μ. 

ekkl. likeio-dikastiko-megaro kilkisΑυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντά, προσθέτοντας ότι στη σχετική διακήρυξη ορίζεται και το ανώτατο μίσθωμα στα 3.800 ευρώ μηνιαίως. 

Το κτήριο που διαθέτει τις προδιαγραφές, με βάση το προσχέδιο της προκήρυξης, για να λειτουργήσει ως Δικαστικό Μέγαρο είναι το πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο

Το σχετικό προσχέδιο απεστάλη προς τη Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, έλαβε έγκριση τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου από τον Γενικό Γραμματέα και απομένει η δημοσίευση της διακήρυξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3130/28-3-2003.

Προηγήθηκε απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη συστέγαση των ως άνω υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα  η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δώσει τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την απόφαση μετεγκατάστασης.

Τονίζοντας ότι “οι πολύμηνες και συστηματικές προσπάθειες του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά και της Προέδρου του ΔΣΚ Ευρώπης Αρτόγλου προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς  σε αξιοπρεπές κτήριο αποδίδει καρπούς”, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει:

« Η ημέρα που οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης θα στεγάζονται στο Κιλκίς σε αξιοπρεπές και άνετο κτήριο είναι πλέον πολύ κοντά. Η τελική πράξη για την μίσθωση του οικήματος υπογράφηκε ήδη και τα πάντα δρομολογήθηκαν  σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο. Απαιτήθηκε κόπος και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο με τις δικαστικές αρχές του τόπου μας, το Δικηγορικό Σύλλογο  και συστηματική πίεση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Είμαι ευτυχής καθώς αποδεικνύεται και στο ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου ότι  η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια αποδίδει πάντα καρπούς προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Αποδείχθηκε σχετικά πρόσφατα στο θέμα της τρίτης πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς, αποδεικνύεται τώρα  και στο Δικαστικό και  οι πολίτες του ν. Κιλκίς να είναι βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί εντός των ημερών και για το ζήτημα που ανέκυψε με την κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας- κόμβου Ασσήρου».

Σχολιάστε