My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Σε δύσκολη θέση οι βαμβακοπαραγωγοί του Κιλκίς

Μειωμένη παραγωγή βαμβακιού είχαμε φέτος στο νομό μας,  λόγω του “πράσινου σκουλικιού”, μ` αποτέλεσμα οι βαμβακοπαραγωγοί να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, κινδυνεύοντας να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση. Γι` αυτό κι ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, ζητά μ` επιστολή του προς τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης “να υπάρξει πλήρης οικονομική αντιστάθμιση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του προβλήματος”.

Η επιστολή Γκουντενούδη έχει ως εξής:

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. Α8030/25-09-2012 εγγράφου που σας έχουμε αποστείλει, σας ενημερώνουμε ότι μετά από επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την υπηρεσία μας, κατά την συγκομιδή των βαμβακιών και  τον έλεγχο τιμολογίων παράδοσης στα εκκοκκιστήρια, διαπιστώθηκε μειωμένη παραγωγή λόγω των προσβολών από το πράσινο σκουλήκι. Οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού παρά τις προσπάθειές τους και τις δαπάνες που κατέβαλαν, για την καταπολέμηση του  πράσινου σκουληκιού, τελικά η ποσότητα βαμβακιού που συνέλλεξαν δεν καλύπτει την συνδεδεμένη ποσότητα.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής μας, ώστε αφενός να μην χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση και αφετέρου να υπάρξει πλήρης οικονομική αντιστάθμιση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του προβλήματος.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση θα ήταν χρήσιμη ώστε να επέλθει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.”

Σχολιάστε