My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Σε διαθεσιμότητα, οι μνημονιακοί βουλευτές Κιλκίς”

*Ψήφισμα των εργαζομένων στην Αντιπεριφέρεια, στα πλαίσια της κατάληψης.

Nα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι βουλευτές του Κιλκίς που ψήφισαν οποιοδήποτε μνημόνιο, ζητούν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

Σε σημερινή Γενική Συνέλευσή τους, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της κατάληψης του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας, οι εργαζόμενοι εξέλεξαν και 9μελη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, ενώ νέα συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου ν` αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε απ` την σημερινή συνέλευση είναι το εξής:

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ελληνικός λαός, αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο και δέχεται μία ανηλεή επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, στα κοινωνικά και τα εργασιακά του δικαιώματα και σε κατακτήσεις δεκαετιών.

 Τα συνεχόμενα μνημόνια δημιούργησαν ένα εφιαλτικό περιβάλλον, στο οποίο ο αγώνας επιβίωσης θυμίζει όλο και περισσότερο ζούγκλα. Η συγκυβέρνηση των προθύμων εφαρμόζοντας υπάκουα τις αλλοπρόσαλλες εντολές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ εξαπολύει συνεχόμενες επιθέσεις με Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και λίαν συντόμως και Διατάγματα Επιτρόπων, σφίγγοντας τη θηλιά στο λαιμό των   πολιτών κάθε μέρα  και περισσότερο. Η δουλειά είναι δικαίωμα όλων. Απαιτούμε λύσεις για το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα. Να μην προστεθούν και άλλοι άνεργοι.

Ο τελευταίος νόμος-τερατούργημα Ν. 4093/2012 αποτελεί το τρομακτικό μέρος του πειράματος. Ξεκινάει με συγκεκαλυμμένες απολύσεις στο δημόσιο – με τη μορφή ΄΄κινητικότητας΄΄- έτσι ώστε στις ανά τρίμηνο εφαρμογές του, να φεύγουν χιλιάδες συναδέλφων, πάντα με κάποια δικαιολογία (ΑΣΕΠ, ανάγκες υπηρεσιών, κ.λ.π).

Η τακτική του ΄΄ διαίρει και βασίλευε ΄΄  έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο, αφού τάζοντας στους απελπισμένους ΄΄υπό απόλυση ΄΄ συναδέλφους γρήγορη μετακίνηση και αποκατάσταση, σκοπεύει να κάμψει το ηθικό και την αγωνιστικότητά τους, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει ως ΄΄ανθρώπινο πολιορκητικό κριό ΄΄ για τον  αγώνα όλων μας, θεωρώντας τους ΄΄τελειωμένους΄΄. Υποσχέσεις για μετακίνηση στον ΕΟΠΠΥ, στο ΙΚΑ, στην Αστυνομία , είναι στάχτη στα μάτια και έχουν σκοπό αφενός μεν την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και αφετέρου τη διάσπαση του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δεν μένουμε άπραγοι στην λαίλαπα των μέτρων και δεν πειθόμαστε πλέον από τις υποσχέσεις κανενός.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ.

Έτσι η Γενική Συνέλευση στις 23-11-2012, που διενεργήθηκε στα πλαίσια της κατάληψης :

  • Ψηφίζει ως αρχικά Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα τους παρακάτω:
  1. Ράκου Άννα
  2. Σιδηροπούλου Κυριακή
  3. Αυγερινίδη Κωνσταντίνο
  4. Ψάρρα Γεώργιο
  5. Πολαετίδου Παρθένα
  6. Φαχουρίδου Σπυριδούλα
  7. Παπαθεοδώρου Ευθυμία
  8. Ουργαντζίδου Ευθυμία
  9. Θωμαϊδου Ελπίδα

 

  • Εξουσιοδοτέι την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, να εκτελεί τις αποφάσεις της Γ.Σ και να πραγματοποιεί επαφές με διάφορους φορείς και συλλόγους για συνεργασία και συντονισμό των κινητοποιήσεων.
  • Ζητά να τεθούν ΄΄ σε διαθεσιμότητα ΄΄ όλοι οι βουλευτές του Κιλκίς που ψήφισαν οποιοδήποτε μνημόνιο.
  • Αποφασίζει νέα Γενική Συνέλευση για τη Δευτέρα 26-11-2012.
  • Εξουσιοδοτεί την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα να αποστείλει την απόφαση αυτή στον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κιλκίς, στους κ.  Περιφερειακούς Συμβούλους   της Π.Ε Κιλκίς, στα ΜΜΕ, στην ΟΣΥΑΠΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στους κ. Βουλευτές του Ν. Κιλκίς.”
Σχόλια
One Response to ““Σε διαθεσιμότητα, οι μνημονιακοί βουλευτές Κιλκίς””
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Να τεθούν σε διαθεσιμότητα; Απο μόνοι τους φυσικά ΟΧΙ. Να τους θέσουμε εμείς οι απλοί πολίτες σε διαθεσιμότητα; Φυσικά και ΝΑΙ. Το ζητούμενο είναι το πώς θα γίνει αυτό. Αφού λοιπόν οι “εθνοσωτήρες”(δές προδότες) αποφάσισαν να μας εξοντώσουν, κάνοντάς τα πλακάκια με τους τοκογλύφους Γερμανούς που κέρδισαν 75 δις απο την δική μας κρίση και συνεχίζουν θρασύτατοι να απειλούν ως άλλο Ράιχ, και χωρίς να μας ρωτήσουν με τα τρία μνημόνια που αδιάβαστα υπόγραψαν και αφού ως δοσίλογοι πρώτα μας γέμισαν μ’ ένα κάρρο ψέμματα, είναι καιρός να τους κάνουμε κι’ εμείς την ζωή δύσκολη. Θέλετε να σας πώ και το πώς; ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, μέχρι να αναγκαστούν να κάνουν πρόωρες εκλογές και μέσω αυτών να οδεύσουν… στα τσακίδια. Πως είπατε; Δεν γίνεται; Γιατί όχι; Μήπως γιατί δεν έχουμε το ψυχικό σθένος επειδή μας πότισε τον φόβο η κρατική προπαγάνδα και φοβόμαστε τώρα τον ίδιο μας τον φόβο; Μήπως γιατί δεν το επιτρέπουν οι πολλάκις βολεμένοι μεγαλοσυνδικαλιστές και μας κορο’ι’δεύουν με στάσεις εργασίας και 48ωρες απεργίες μεμονωμένων κλάδων εργαζομένων για να δικαιολογούν τον ρόλο τους και να θολώνουν τα νερά; Μήπως το διαίρει και βασίλευε δεν είναι τακτική μόνον των κυβερνώντων; Μήπως μετράμε το χαμένο μεροκάμματο για κάθε μέρα απεργίας και δεν αντέχουμε την απεργία διαρκείας; Μήπως αφελώς νομίζουμε οτι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα την σκαπουλάρουμε αγνοώντας σκανδαλωδώς το μήνυμα που στέλνουν κάθε μέρα οι μέχρι τώρα 3200 αυτόχειρες σαν να είναι κάτι φυσιολογικό, ενώ έτσι που πάει θα εξελιχθεί σε γενοκτονία; Μήπως τα τραπεζικά και τα κάτω στρώματος χρηματικά αποθέματά μας, μας δίνουν ακόμα την άνεση να απορροφούμε τους οικονομικούς κραδασμούς και να εφησυχάζουμε; Μήπως περιμένουμε τον “‘άλλο” κόσμο να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα; Μήπως είμαστε αιθεροβάμωνες και νομίζουμε οτι θα μας λυπηθούν ; Μήπως έχουμε πάθει κομματική άνοια; Μήπως επειδή πιστεύουμε οτι μας ψεκάζουν, εντελώς μοιρολατρικά βασιζόμαστε στο τελευταίο πράγμα που απομένει στον άνθρωπο και που δεν είναι άλλο παρά η η ελπίδα; Δυστυχώς όμως αγαπητοί μου συμπολίτες σας πληροφορώ οτι η ελπίδα έχει ήδη μεταναστεύσει σε άλλα μέρη, γιατί κατάλαβε πως απο μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου λαού όταν ο ίδιος δεν δίνει ένα χέρι βοηθείας.
    Λοιπόν, άντε καληνύχτα μας και αυτήν την ευχή θα τη χρειαστούμε πολύ, γιατί η νύχτα θα είναι συνεχής και ατελείωτη εφόσον έχουμε επιλέξει να πορευτούμε κάνοντας τόσο μεγάλους συμβιβασμούς, και ενεργώντας με απίστευτη αφέλεια και μικροψυχία.

Σχολιάστε