My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Σε άνοδο η “ταρίφα” διακινητών

Στο ξενοδοχείο “Χαρά” στους Ευζώνους, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στις “αγκαλιές” διακινητών, που τους υπόσχονται ένα ασφαλές ταξίδι στη Σερβία μέσω ΠΓΔΜ!

prosfyges-002Τα χρήματα που εισπράττουν οι δουλέμποροι διαρκώς αυξάνονται καθώς παράλληλα, όπως υποστηρίζουν για να πείσουν τους άτυχους πρόσφυγες, αυξάνονται και οι κίνδυνοι. Ετσι, όταν πριν από δύο μήνες το ταξίδι για τη Σερβία κόστιζε για κάθε πρόσφυγα το ποσό των 300 ευρώ, σήμερα αυτή η τιμή έχει εκτοξευτεί στα 800 ευρώ.

Στην περίπτωση που δεν συλληφθούν στη ΠΓΔΜ και καταφέρουν να φτάσουν σε σερβικό έδαφος, αρχίζει νέα περιπέτεια διακίνησης. Όπως περιγράφουν όσοι περιμένουν στον καταυλισμό του ξενοδοχείου στους Ευζώνους, στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία υπάρχει διέλευση και μάλιστα με… ουρά.

“Περιμένεις κάποιες μέρες εκεί και μετά συνεχίζεις. Εάν καταφέρεις να βγεις στην Αυστρία, τελείωσε το μαρτύριο”, είπαν. Όμως δεν είναι τόσο απλή η διέλευση, καθώς στην πραγματικότητα διαρκώς εντοπίζονται πρόσφυγες από τους Ούγγρους αστυνομικούς. Μάλιστα επιστρέφονται με τον ίδιο τρόπο στη Σερβία, από εκεί στην ΠΓΔΜ, μέχρι να καταλήξουν πάλι στην Ελλάδα.

Το άλλο δρομολόγιο… εξόδου που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει προορισμό τη Βουλγαρία. Παρότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πρόσφυγες πείθονται από τους διακινητές, στους οποίους δίνουν χρήματα, ότι θα φτάσουν στα… Σκόπια, ανεβαίνουν σε τρένα και όταν φτάνουν στη γειτονική χώρα συλλαμβάνονται. Μάλιστα η εξαπάτησή τους ξεπερνάει κάθε όριο, αφού οι διακινητές εισπράττουν μέχρι και 400 ευρώ από τον καθένα.

Πηγή: makthes.gr

 

Σχολιάστε