My Twitter Feed

24 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μουριές: Γιορτή Καλαμποκιού -

Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 2021

Παρέμβαση για τη κινητικότητα -

Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 2021

Εμβολιασμοί πολιτών κατ΄ οίκον -

Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Γιατροί Κιλκίς: Εμβολιαστείτε! -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

e-ΕΦΚΑ και σε Κιλκίς – Αξιούπολη -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

Στην υγειά μας με ΠΟΠ Γουμένισσα -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αγωνία αγροτών -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε τέσσερις οικισμούς -

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021

Σεξισμός από στρατ/ιωτική επιτροπή

Με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, 35 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φέρνοντας στο φως τις καταγγελίες περί ακραίων σεξιστικών πρακτικών από την Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών σε μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια των υγειονομικών εξετάσεων για να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις καταγγελίες των γονιών των εξεταζόμενων παιδιών, οι τέσσερις στρατιωτικοί γιατροί της επιτροπής, με ακραίες σεξιστικές εκφράσεις αλλά και με την προτροπή τους σε ανάρμοστες πράξεις, προσέβαλαν την αξιοπρέπεια των ανήλικων μαθητών και μαθητριών.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας το περιεχόμενο των καταγγελιών και παραπέμποντας στο σχετικό δημοσίευμα, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον καθώς και αν οι καταγγελλόμενες πρακτικές της εν λόγω στρατιωτικής ιατρικής επιτροπής γίνονται βάσει κάποιων οδηγιών και ιατρικών πρωτοκόλλων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτηση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/3hXpygo.

Σχολιάστε