My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ως τέλος Ιουλίου οι αποζημιώσεις

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους αγρότες, έδωσε χθες Παρασκευή από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί.

Sgouridis-tzitzi-patoulidouΟ υφυπουργός ανέφερε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα αναφορικά με τους κλάδους στους οποίους θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε πρώτη φάση και εκείνους στους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια. “Αυτό έχει λήξει και τώρα πια, μέχρι το τέλος περίπου του Ιουλίου, ό,τι χρωστάμε από αποζημιώσεις θα τις έχουμε δώσει και για τα αγροπεριβαλλοντικά. Αυτά καθυστέρησαν γιατί δεν είχαμε ακόμη τις βάσεις από την εταιρεία που έχει αναλάβει να τις κάνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ” είπε και πρόσθεσε ότι τα εν λόγω στοιχεία έχουν πλέον παραδοθεί. “Οπότε οι αυτόχθονες φυλές, η νιτρορύπανση και η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα πληρωθούν” σημείωσε.

Ο κ. Σγουρίδης διευκρίνισε ότι οι αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν στον αγροτικό κόσμο δεν έχουν καμία σχέση με τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, την οποία μάλιστα “τοποθέτησε” χρονικά μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Για βοσκοτόπους

«Το μεγάλο ζωικό κεφάλαιο στην Κεντρική Μακεδονία δεν καλύπτεται από τους βοσκοτόπους όπως υπάρχουν σήμερα. Υπάρχουν όμως λύσεις και οι κτηνοτρόφοι της Κ. Μακεδονίας να είναι σίγουροι ότι δε θα αδικηθούν. Από την κακή μοιρασιά των βοσκοτόπων την περίοδο 2009 – 2011 η χώρα χρεώθηκε με καταλογισμό προστίμων 322 εκ. ευρώ. Η χώρα δεν αντέχει άλλα πρόστιμα. Περιμένουμε τώρα τα πρόστιμα από τις τεχνικές λύσεις στους βοσκοτόπους την περίοδο 2012 – 2014. Εμείς αποφασίσαμε από το 2015 ως το 2020 να μη φάει η χώρα άλλα πρόστιμα”.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτης Σγουρίδης, στη σύσκεψη εργασίας για τα κυριότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειάς μας, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Περιφέρεια, με συμμετοχή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Ταχματζίδης και υπηρεσιακών στελεχών.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «το θέμα των βοσκοτόπων είναι ένα τεράστιο και δεν είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι θα υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση μια λογική που διακρίνει τους κτηνοτρόφους σε Β’ και Γ’ κατηγορίας, όπως δεν είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι θα τιμωρηθούν κάποιες Περιφέρειες με τη διάθεση μικρότερων εκτάσεων στους κτηνοτρόφους τους”.

Ο περιφερειάρχης έθεσε και μια σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας και κάλεσε τον κ. Σγουρίδη να αξιοποιήσει ως πρότυπο για καινοτόμες πολιτικές στον αγροτικό τομέα την Περιφέρεια.

Ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις των αγροτών που καθυστερούν σημειώνοντας ότι «υπήρχαν προβλήματα, όμως τα έχουμε λύσει και μέχρι το τέλος Ιουλίου ό,τι χρωστάμε σε αποζημιώσεις θα τις έχουμε δώσει, ακόμη και για τα αγροπεριβαλλοντικά. Οπότε οι αυτόχθονες φυλές, η νιτρορύπανση, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα πληρωθούν. Οι αποζημιώσεις δεν επηρεάζονται από τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους ‘θεσμούς’. Οφείλουμε όμως να τις δώσουμε με τη σωστή διαδικασία, για να μην πληρώνουμε πρόστιμα».

 

Σχολιάστε