My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ιός: Σταθερά σε υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Ξέμειναν από υλικό τα σχολεία -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Συμμορία έκλεβε λιπάσματα! -

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, 2022

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δ. Κιλκίς -

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, 2022

Ανάπλαση χώρων στη Κούπα Παιονίας -

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, 2022

Ο Ν. Καπουτζής ξανά πρόεδρος -

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

Μόνιμες θέσεις στο Δήμο Κιλκίς -

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

Σε κρίσιμο σημείο η πανδημία -

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

ΣΓΚ: Πάρτε μέτρα για την πανδημία

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί «τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία».

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

«Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων:

  • Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Εξαιτίας των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ, να αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.
  • Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ. Πάνω στα τεράστια κενά και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν και οι αναστολές υγειονομικών. Την ίδια στιγμή νοσούντες υγειονομικοί δουλεύουν κανονικά, αφού οι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5 με βάση τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας!!! Και φυσικά, ούτε λόγος για τις αναγκαίες προσλήψεις, τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών. Η επίταξη της ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  • Να ξεχειλώνει η κυβέρνηση ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας με αντιεπιστημονικά κριτήρια ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων!
  • Να αφήνουν ασύδοτη τη μεγαλοεργοδοσία να εφαρμόζει τα δικά της «πρωτόκολλα» χωρίς τήρηση μέτρων και με συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων, ενώ εξουθενώνουν σωματικά και ψυχολογικά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τις αναστολές των ρεπό και των προγραμματισμένων αδειών, την εντατικοποίηση, τα 10ωρα και 12ωρα, που μας κάνουν ακόμα πιο ευάλωτες στην πανδημία.
  • Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν από τις γιορτές, σε συνθήκες ωστόσο εκτίναξης της πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, αλλά σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες προχωράει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  • Να φορτώνουν το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες μας, στο όνομα της “ατομικής ευθύνης”.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι  έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ενώ μειώνουν περαιτέρω το 2022 την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με περικοπές 279 εκατ. ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
  • Αντίστοιχη πολιτική ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και τα κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της που αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη ως πεδίο επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την υγεία του λαού ως κόστος για το κράτος.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

Τα μέλη του  Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με τα εργατικά σωματεία δυναμώνοντας το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων του λαού.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Να υπάρχει καθημερινά σε κάθε Δημοτική Ενότητα του νομού, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι εργαζόμενοι και οι μαθητές. Αντίστοιχα να διενεργούνται δωρεάν rapid και μοριακά test καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, δημιουργία ΜΕΘ!
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδική μέριμνα για τους πρόσφυγες στη Δομή Προσφύγων στη Νέα Καβάλα, και για τους μετανάστες και μετανάστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου” (π.χ. γηροκομεία).
  • Οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στις ΒΙΠΕ του Κιλκίς και σε άλλες επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες, να αυξηθούν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.»
Σχολιάστε