My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΓΚ: Να εγκριθούν τα ολιγομελή

Ανακοίνωση για τη μη έγκριση των τμημάτων προσανατολισμού στα τρία ΓΕΛ του νομού μας εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς αναφέροντας τα εξής:

“Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλους της ΟΓΕ) στηρίζουμε απόλυτα τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του νομού μας, όπως αυτά εκφράστηκαν και μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προχώρησαν οι μαθητές που φοιτούν στα ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου, ΣΣ Μουριών και Ευρωπού, για τη λειτουργία των 6 τμημάτων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου.

Ως μητέρες και γιαγιάδες ανησυχούμε ιδιαίτερα και συνολικά για τις εξελίξεις στην παιδεία, όπως και για όλες τις πτυχές της ζωής που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια σήμερα.

Είναι ξεκάθαρο, πως γι’ αυτή την κατάσταση υπαίτιες είναι τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, οι οποίες εφαρμόζουν κατευθύνσεις με στόχο η Παιδεία, όπως και συνολικά τα λαϊκά αγαθά της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης να μετατραπούν σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα όπου θα έχει πρόσβαση μόνο όποιος μπορεί να το αγοράσει.

Έτσι εξηγείται γιατί ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ταλαιπωρούν μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς με κίνδυνο να χαθεί μια σχολική χρονιά, η ανάγκη να ολοκληρώσουν οι μαθητές τις ειδικότητες και τα τμήματα που επέλεξαν.

Τα παραπάνω πάνε μαζί και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, έχει στόχο ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στα πήγαινε – έλα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι η ίδια πολιτική που υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υποσχόταν πως δήθεν κανένα παιδί δεν θα έμενε φέτος εκτός παιδικών σταθμών και όμως για 155.000 παιδιά δεν βρέθηκε καμία θέση, όπως συνέβη και στο Κιλκίς.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς διεκδικεί άμεσα να γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε οι μαθητές των τριών ΓΕΛ να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ανάγκες των παιδιών μας, στο δικαίωμά τους στην ολόπλευρη μόρφωση, στην πρόσβαση στην αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Στεκόμαστε δίπλα τους αγωνιστικά και διεκδικητικά μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.”

Σχολιάστε