My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΓΚ: Βοήθεια για τους πρόσφυγες

Σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης για  τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νομό μας, προχωράει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς.

trofimaΣυγκεκριμένα, ο Σύλλογος συγκεντρώνει τα ακόλουθα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες:

             Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

             Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.

             Κουταλάκια – πιρούνια – πιάτα – ποτήρια μιας χρήσης.

             Εσώρουχα ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, κάλτσες ανδρικές – γυναικείες – παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

             Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Είμαστε σίγουρες πως η ανταπόκριση θα είναι άμεση και συγκινητική όπως και τις προηγούμενες φορές.

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Κιλκίς στα παρακάτω τηλέφωνα.

Για Κιλκίς: 6944890639

Για Πολύκαστρο: 6958292256

Η πολιτική που συσσωρεύει σε εμάς φτώχεια κι ανεργία, ανασφάλεια για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά για εκατομμύρια ξεριζωμένους.

Εδώ και πολλούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση. Φτάνοντας στην Ειδομένη βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική της ΕΕ που τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.

 Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γι αυτό προχώρησε  με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Τα μέτρα αυτά στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Μέσα σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται  η δημιουργία 5  κέντρων “φιλοξενίας”, ενός στα Γιαννιτσά και τεσσάρων σε χωριά του Νομού Κιλκίς (Ν. Καβάλα, Χέρσο, Δροσάτο, Κεντρικό), πέρα από τους χώρους – καταυλισμούς που ήδη λειτουργούν σε Ειδομένη (σύνορα με ΠΓΔΜ) και Πολύκαστρο (βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ). Ήδη εδώ και λίγες μέρες λειτουργούν τα κέντρα του Χέρσου στο Δήμο Κιλκίς και της Ν.Καβάλας στο Δήμο Παιονίας.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, οι μανάδες, οι γιαγιάδες,  οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς-μέλος ΟΓΕ, δεν μείναμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν  οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι  με φράχτες, με κυκλώματα δουλεμπόρων, με την κάθε λογής καταστολή. Διατρανώνουμε της αντίθεση μας στο  έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που έκαναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Ξερίζωσαν εκατομμύρια από τις πατρίδες τους, εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες. Απαιτούμε τώρα να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους κάθε λογής σχεδιασμούς τους. Να φτιαχτούν ανοιχτοί ανθρώπινοι χώροι ανοιχτής φιλοξενίας. Να κλείσουν τα απαράδεκτα στρατόπεδα διαλογής (hot spots).”

 

Σχολιάστε