My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σαν να μην πέρασε μέρα κι ας πέρασαν δυο χρονια


 Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης (ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΡΩΙΝΗ)

———————————————————————————————————————————————————–Συνηθίζω καμιά φορά να περιηγούμαι σε όσα κατά καιρούς έγραψα, συνήθως εν είδει αυτοκριτικής. Για να διδάσκομαι από τα λάθη που αναπόφευκτα χαρακτηρίζουν όποιον καθημερινά γράφει και δεν φοβάται να παίρνει θέσεις ακόμα και σε θέματα όπου η κοινή γνώμη ή η μεγάλη πλειοψηφία άλλως φρονεί.

Και επιστρέφοντας δυο χρόνια πίσω, τον Ιανουάριο του 2009, κάτι παραπάνω από 100 μέρες κυβέρνησης Παπανδρέου, …έπεσα στο άρθρο μου με τίτλο «Εθνικόφρων είναι σήμερα όποιος πληρώνει φόρους»
Συγχωρέστε την επαναδημοσίευση του άρθρου, τουλάχιστον του καταληκτικού τμήματός του. Θα καταλάβετε την αιτία μόλις τελειώσετε την ανάγνωση:

« Έκτη αλήθεια:  Στην κυβέρνηση οφείλουν να αντιληφθούν πως δεν υφίστανται δημοφιλείς τρόποι εξόδου από την κρίση. Θα ματώσει και η κυβέρνηση για να ορθοποδήσουν τα δημοσιονομικά. Γι’ αυτό και τα αλληλομαχαιρώματα αποτελούν, πέραν του επικοινωνιακού αλαλούμ, άσκοπη σπατάλη δυνάμεων.
Έβδομη αλήθεια: Οι Ευρωπαίοι και λοιπές εξωτερικές δυνάμεις της αγοράς μπορεί ενίοτε να υπερβάλλουν αλλά διαπιστώνουν όσα ακριβώς βλέπουν χωρίς να ωραιοποιούν ή να αποκρύπτουν την αλήθεια.   Επομένως η νέα εθνικοφροσύνη που αναπτύσσεται και θεωρεί εχθρούς της Ελλάδας τους φυσικούς της συμμάχους και εταίρους,  είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου.
Όγδοη αλήθεια: Είναι θετικό ότι όλο και περισσότεροι Συνέλληνες συνειδητοποιούν οσημέραι πως ο μεγάλος εθνικός κίνδυνος δεν ακούει στο όνομα της Τουρκίας, αλλά της φοροδιαφυγής (35%). Η περιστολή της στα επίπεδα των λοιπών Ευρωπαίων (περί το 10%) θα αρκούσε, χωρίς πρόσθετους φόρους ή αύξηση των υφισταμένων για να εξέλθει η χώρα από την κρίση σε μερικά χρόνια και να δανείζει τη …Γερμανία σε προοπτική δεκαετίας.
Ένατη αλήθεια:  όποιος νομίζει πως φοροδιαφεύγουν ο Κόκκαλης, με τον Βαρδινογιάννη και τον Αγγελόπουλο μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος ή απλώς στρουθοκάμηλος. Οι εν λόγω πληρώνουν ή δεν πληρώνουν πολλά ή λίγα ανάλογα με την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αλλά φοροδιαφυγή διαπράττουν και ευρύτατα τμήματα πληθυσμού, τα οποία πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να διεκδικούν δωρεάν παιδεία, υγεία, ανθρώπινες συντάξεις, κοινωνικές παροχές κ.ο.κ και οι ίδιοι να απουσιάζουν από την ταμιείον του κράτους.
Δέκατη και καταληκτική αλήθεια: Εθνικόφρων είναι σήμερα όποιος πληρώνει φόρους. Η Πολιτεία λοιπόν οφείλει να  αντιμετωπίσει τους φοροφυγάδες με το μόνο δίκαιο τρόπο. Να τους αφαιρέσει την ιθαγένεια, να τους απελάσει από την χώρα και ως  ανιθαγενείς ας περιηγούνται τον κόσμο για να χαίρονται τα κλεμμένα τους.»

Και νάμαστε πάλι εδώ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Φυσικά και οι σοσιαλιστές υπουργοί του κ. Παπανδρέου δεν ασχολήθηκαν με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αρκούσε να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις των μεσαίων και των αδύναμων στρωμάτων. Έτσι νόμιζαν …
Και τώρα στην κάλπη θα ψάχνουν την ίδια τους την ψήφο…

Σχόλια
2 Σχόλια to “Σαν να μην πέρασε μέρα κι ας πέρασαν δυο χρονια”
  1. Ο/Η Kostas λέει:

    Φυσικος συμμαχος η Μερκελ; Πιεζει να αγορασει γιουροφαιτερ η χρεοκοπημενη χωρα μας μαζι με τον Σαρκοζυ αντι να διασφαλισει την ασφαλεια μας !Τοσο φυσικοι συμμαχοι, το παρακανουν! Επισης μας δανειζουν με 8% ενω αυτοι οι αλτρουιστες δανειζονται με 1%!Αυτο θα πει ευρωπαικη αλλυλεγγυη! Αυτη η νεα εθνικοφροσυνη που αναφερεις ειναι μαλλον ο δοσιλογισμος αυτων που κυβερνουν και αυτοι ειναι οι απολυτα επικινδυνοι για τον τοπο! Αυτοι που συνεδραμαν τοσα χρονια την φοροδιαφυγη ειναι αυτοι που εσυ ακομα και σημερα στηριζεις για να συνεχιζουν το αθλιο εργο της εξαθλιωσης του ελληνικου λαου και το ξεπουλημα ολης της χωρας! Αντι να κανεις την αυτοκριτικη σου συνεχιζεις να στηριζεις πολιτικες αδιεξοδες, εγκληματικες,καταστροφικες για τον τοπο και τους δοσιλογους πολιτικους του σοσιαλφιλευθερισμου!

  2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    …Αλήθεια ενδέκατη και διαφορετικής λογικής(και ίσως όσες ακολουθήσουν): όσο υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές έχει ένα κράτος, τόσο το “κίνητρο” για φοροδιαφυγή μεγαλώνει. Στη χώρα μας οι συντελεστές φτάνουν το απίστευτο 45%, και ο ΦΠΑ στο άλλο απίστευτο 23%, όταν η Βουλγαρία έχει ενιαίο συντελεστή 10%, αλλά και Βαλκανικές, όπως και Ευρωπα’ι’κές χώρες γύρω στο 15%, με ΦΠΑ μέχρι 19%. Βεβαίως το δικό μας κράτος είναι πιό έξυπνο απο τα άλλα γι’ αυτό και… υπάρχει αυτού του μεγέθους η φοροδιαφυγή. Γιατί όμως αφού αποτυχγάνει συνεχώς στους στόχους των εσόδων παρ’ όλα τα εκβιαστικά και άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα, δεν κάνει την “ανατροπή”(πές το και πείραμα), να μιμηθεί δηλαδή τα άλλα κράτη που χρόνια τώρα πορεύονται καλώς με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ασφαλώς επειδή γνωρίζουν πως ένα 10-15% σχεδόν όλοι θα το πληρώσουν, αφού καί δίκαιο είναι, καί δεν θα το διακινδυνεύσει ο άλλος, μα και βεβαίως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες ιδέες, όπως η προτεινόμενη στο άρθρο αφαίρεση της ιθαγένειας ή και η επι τόπου …εκτέλεση, όπως λέω εγώ ας πούμε.
    Αλήθεια δωδέκατη: Ποιά ανάπτυξη προσδοκά το Ελληνικό κράτος όταν εκτός απο τα παραπάνω, ζεί και βασιλεύει η λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας, που στραγγαλίζει κάθε προσπάθεια για επιχειρείν; Πόσα χαρτιά χρειάζονται, πόσα παράβολα, πόσα λαδώματα, πόσα κομματικά – πολιτικά γλυψίματα και πόσοι μήνες για να εκδοθεί μιά άδεια για μιά σοβαρή επένδυση, που θα δημιουργήσει πραγματικό χρήμα για την οικονομία της χώρας και νέες θέσεις εργασίας; Λοιπόν μόνον το Ελληνικό κράτος στην Ευρώπη λειτουργεί με αυτόν τον άθλιο και καταστροφικό τρόπο για δεκαετίες τώρα. Πάμπολλες φορές ακούσαμε υποσχέσεις για πάταξη της γραφειοκρατίας και άλλες τόσες διαψευστήκαμε. Σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον, ποιός “ηλίθιος” ιθαγενής ή αλλοδαπός επιχειρηματίας θα επενδύσει στην Ελλάδα; Γιατί να μην πάει οπουδήποτε αλλού στα Βαλκάνια ή στην Τουρκία, με σαφώς πιο πρόσφορες συνθήκες;
    Αλήθεια δέκατη τρίτη: το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής, αφού χρωστάει σχεδόν παντού σε χρήμα και σε έργα. Επομένως ενώ απο την μία αποτελεί το κακό παράδειγμα για την κοινωνία, απο την άλλη ζητάει απο τους πολίτες του να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις ! Τέτοιος κυνισμός και τέτοια υποκρισία. Και το υπουργείο οικονομικών κατα καιρούς ξοδεύει εκατομμύρια , θαρρείς και περισσεύουν, για διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση, περι φορολογικής συνείδησης. Η φορολογική συνείδηση κύριοι δεν επιβάλεται δια της προπαγάνδας, αλλά κατακτιέται μέσω της αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης κράτους- πολίτη. Αλλά το κράτος θέλει τα δικά του, δικά του και τα δικά μας… δικά του.
    Αλήθεια δέκατη τέταρτη: το κράτος ήταν και είναι απίστευτα σπάταλο, ενώ την ίδια στιγμή ήταν και είναι ανίκανο να απορροφήσει τα σημαντικά Κοινωτικά κονδύλια, πνιγμένο στην διαφθορά(μίζες) και παράλληλα είναι απίστευτα ανάλγητο, μεταθέτοντας τις ευθύνες για την κρίση, βάζοντας συνεχώς άδικους φόρους στους πολίτες του και βυθίζοντας την πραγματική οικονομία σε ύφεση. Ενας πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών επιστημών το γνωρίζει. Οι ακριβοπληρωμένοι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών της κυβέρνησης προφανώς όχι. Κακώς, πολύ κακώς! Εκτός κι’ άν το κάνουν σκόπιμα για να ρίξουν τους μισθούς στα 350 € το μήνα στον ιδιωτικό τομέα, ώστε ίσως τότε να συμφέρει κάποιον επενδυτή να ανοίξει δουλειές στο Ελλάντα ή να συγκρατήσει αυτούς που σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Απο την άλλη για την ακρίβεια στην αγορά φυσικά ούτε λόγος. Πεθαμένη υπόθεση απο τους πάντες. Υπουργεία, ενώσεις κατανωλωτών και άλλες δήθεν οργανώσεις προστασίας του πολίτη…για νά ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή και για δημόσιες σχέσεις του κ…υ.
    Αλήθεια δέκατη πέμπτη: Ενα κράτος των 11 εκατομ. ανθρώπων κατέχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 800.000 δημοσίων υπαλλήλων, χτίστηκε και γιγαντώθηκε πάνω στις πελατειακές σχέσεις ενός σαθρού και ύπουλου πολιτικού συστήματος, ευνούχησε την δημιουργική δύναμη τόσων νέων ανθρώπων και την πιθανή προσφορά τους στην ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντάς τους το “όνειρο” του δημόσιου υπάλληλου, που σημειωτέον πληρωνόταν με δανεικά απο το εξωτερικό, για να κάνει την μεγάλη ζωή με αυτοκίνητα, ακίνητα, πλούσιες διακοπές, και ότι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί με μία μόνο… αντιπαροχή. Να δώσει την ψήφο του στο δικομματισμό! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΑ, ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
    Αλλά τώρα αυτή η πελώρια φούσκα γεμάτη με όλα τα δύσοσμα αέρια της διαπλοκής, της ρεμούλας, της διαφθοράς, του εκατέρωθεν βολέμματος, των ημετέρων, της δίψας για εξουσία των κομματαρχών, της ασυδοσίας, της… της… έσκασε και όλοι αυτοί σήμερα κλαίνε ωσάν μωρές παρθένες, ενώ συγχρόνως κουνούν το δάκτυλο στους άλλους, στούς απ’ έξω, γιατί… έτσι και πάλι τους βολεύει!
    Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ . ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΩΣ A PRIORI ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ.
    ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ… ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ.

Σχολιάστε