My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σαββίδης σε Σαμαρά για ομογενείς – επενδύσεις

ivan-savvidis-samarasΟ Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, σε συνάντηση που είχε πριν από δύο εβδομάδες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, συζήτησε κυρίως τα ζητήματα συνταξιοδοτικών παροχών των επαναπατρισθέντων από την πρώην ΕΣΣΔ Ελλήνων.

Ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε το ζήτημα του νόμου που αφορά τους επαναπατρισθέντες συνταξιούχους από τις χώρες του μετασοβιετικού χώρου. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, στο προσεχές διάστημα οι συνταξιούχοι μπορεί να απολέσουν τη μοναδική πήγη εσόδων τους, τη σύνταξη, κάτι το οποίο αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και στους κανόνες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παράσχει τις κατάλληλες συνθήκες κοινωνικής προστασίας των επαναπατρισθέντων συνταξιούχων και να φέρει στη Βουλή την αναθεώρηση του νόμου ή την εισαγωγή των απαραιτήτων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε οδηγίες στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση, και στον υπουργό Οικονομικών,Γ. Στουρνάρα, να εξετάσουν τα ζητήματα που τέθηκαν και να παρουσιάσουν σύντομα λύσεις.

Επίσης στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της ελληνορωσικής συνεργασίας, η ενίσχυση και ανάπτυξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών, πρωτίστως στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού, όπως επίσης και η προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων που μπορεί να γίνει ένας καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των σοβαρών συνεπειών της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

agelioforos.gr

Σχολιάστε