My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σήψη και παρακμή στο…

anandranitsakis-giorgos-360x261…βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Του Γιώργου Ανανδρανιτσάκη.


Σήψη και παρακμή, σήψη και παρακμή! Αυτό είναι το μότο των ημερών, φτάνει στ’ αυτιά σου από παντού, από την κυβέρνηση, από την παρακυβέρνηση, από τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Σταύρο, τον Πρετεντέρη, τον Τράγκα, τον Μπάμπη. Σήψη και παρακμή από την υπόθεση Χαϊκάλη, όχι για τις αποκαλύψεις αλλά επειδή έγιναν οι αποκαλύψεις. Σήψη και παρακμή είναι η δημοσιοποίηση και όχι το περιεχόμενό της, το περιεχόμενο είναι υπονομευμένο εξ αρχής, διότι αυτός που το έδωσε στη δημοσιότητα είναι κωμικός ηθοποιός. Αν έπαιζε τραγωδία σαν τον Ρουβά, δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα.

Ας δεχθούμε χάριν συζητήσεως ότι η υπόθεση Χαϊκάλη είναι κωμική και αβάσιμη. Τον Χαϊκάλη περίμεναν οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα για να ανακαλύψουν ότι η χώρα είναι βυθισμένη στη σήψη και την παρακμή; Τον Σαμαρά που έλεγε ότι είχε βουλευτές- μαξιλαράκια και τους καλούσε να αποστατήσουν από τα κόμματά τους δεν τον είχαν ακούσει; Τους διαρροείς που έσκιζαν τα ρούχα τους ότι κάποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν Πρόεδρο, παρόλο που οι βουλευτές έλεγαν κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσουν, δεν τους είχαν δει να περιφέρονται στους διαδρόμους της Βουλής; Τα δημοσιεύματα για τους δύο ανεξάρτητους ναζιστές, τον Μπούκουρα και τον Αλεξόπουλο, που είδαν το φως το αληθινό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν Δήμα δεν τα έχουν διαβάσει;

Τον Μπαλτάκο που έκλεινε συμφωνίες με τον Κασιδιάρη και μπινελίκωνε τον πρωθυπουργό, δεν τον είχαν ακούσει στις κασέτες; Είναι ο ίδιος Μπαλτάκος που έδινε εντολές στους χρυσαυγίτες να ψηφίσουν συγκεκριμένους νόμους, που χάριζε δάση στον Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που μεσολαβούσε για να πέσουν στα μαλακά οι γιάπηδες της Energa Power, που έκλεψε 240 εκατομμύρια ευρώ από τη Βουλή. Την Energa Power που είχε συνήγορο τον Μάκη Βορίδη, τότε που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Και μετά έγινε υπουργός Υγείας.

Τις φωτογραφικές τροπολογίες που χαρίζουν φόρους σε εφοπλιστές, συχνότητες σε καναλάρχες και εκατομμύρια σε λαθρεμπόρους καυσίμων δεν τις έχουν δει; Ενενήντα τροπολογίες κατατέθηκαν την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής και τελικά πέρασαν οι σαράντα δύο, στο τσακ γλιτώσαμε την παράδοση των δασών στους καταπατητές. Για τη δικογραφία με τον μεγαλόσχημο βουλευτή της Ν.Δ. που φέρεται να πουλούσε 7.000 ευρώ την επερώτηση σε μεγαλοεπιχειρηματίες δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί τους;

Τα προαναφερθέντα ούτε τα είδαν ούτε τα άκουσαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Τα υπουργεία που έταξε στο διάγγελμά του ο Σαμαράς σε όσους βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο αποκλείεται να μην τα είδαν. Μάτι βγάζουν τα ιπτάμενα υπουργεία, οι τυφλοί ανέβλεψαν και οι κωφοί άκουσαν φωνή Κυρίου. Αυτός κι αν είναι ο ορισμός της σήψης και της παρακμής: Πολιτική εξαγορά μέσω πρωθυπουργικού διαγγέλματος.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε