My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σήμερα η παρουσίαση του “Χρονικού…”

XRONIKO KILKIS - PROSKLHSH 2013Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα παρουσιαστεί το λεύκωμα «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940» του Κιλκισιώτη συγγραφέα Θανάση Βαφειάδη. Η βιβλιοπαρουσίαση είναι ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που πραγματοποιούνται φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Γερόλυμπου – Καραδήμου Αλεξάνδρα, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μαργαρίτης Γιώργος, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Σαββίδης Παντελής, Δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εβδομαδιαίας εκπομπής «Ανιχνεύσεις» της ΕΤ3.

Φωτιάδης Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 1913-1940 είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας του προπολεμικού Κιλκίς, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στην έρευνα των παλαιών εφημερίδων που περιέχονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Η συστηματική πολύχρονη έρευνα σε περισσότερες από 300.000 ηλεκτρονικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, η αναζήτηση πληροφοριών σε διάφορα κρατικά αρχεία και ιδιωτικές συλλογές και η ιστορική τεκμηρίωση που στηρίχτηκε σε ογκωδέστατη βιβλιογραφία, απέδωσε ένα εντυπωσιακό υλικό, το οποίο μπορεί πλέον να φωτίσει επαρκώς τις άγνωστες ή τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της πόλης του Κιλκίς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι:

Δήμος Κιλκίς, Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, Επιμελητήριο Κιλκίς, Ιατρικός Σύλλογος ν. Κιλκίς, Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς της ΠΚΜ, Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς, Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και περιχώρων, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΝΕ Κιλκίς, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς.

Σχολιάστε