My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σήκω Ανδρέα για να δεις…

…τα παιδιά της αλλαγής!

Του Τάσου Παππά.


Ήταν απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο αυτό που έγινε στο Καράκας ή μήπως ήταν ένα στημένο από τον ίδιο επεισόδιο ώστε να αρχίσει νέος κύκλος καταδίωξης της αντιπολίτευσης; Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πιστεύει ότι υπήρξε απόπειρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση χωρίς όμως να μπει στον πειρασμό να «δείξει» τους ενόχους. Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατηγορώντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που όλοι μαζί συνεργάζονται για να αποσταθεροποιήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός και άφησε υπαινιγμούς περί οργανωμένου σχεδίου με εμπνευστή τον Μαδούρο.

Το πώς κινείται η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα είναι γνωστό. Έχει επιχειρήσει κι άλλες φορές να ανατρέψει το καθεστώς και την εποχή που ήταν στα πράγματα ο Τσάβες και αργότερα επί Μαδούρο. Άλλωστε υπάρχουν δηλώσεις στελεχών της που καλούσαν τον στρατό να επέμβει για να επιστρέψει (;) η δημοκρατία (;) στη χώρα. Στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται από πολυεκατομμυριούχους οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με την αντιπολίτευση.

Δεν πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς τη διάψευση από τον αμερικανικό παράγοντα. Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι ο Τραμπ φλέρταρε με το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στη Βενεζουέλα και τον σταμάτησαν την τελευταία στιγμή οι πιο σοβαροί από το επιτελείο του (ναι υπάρχουν και τέτοιοι στην απίθανη παρέα που κάνει κουμάντο στις Η.Π.Α). Οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί (τουλάχιστον) με τις τυπικές ανακοινώσεις της αμερικανικής διοίκησης.

Εντύπωση πάντως μου προκάλεσε η αφωνία της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ούτε μία λέξη. Γιατί άραγε; Πιστεύουν ότι πρόκειται για απόπειρα-μαϊμού και περιμένουν περισσότερα στοιχεία για να τοποθετηθούν; Ή μήπως δεν θα τους πείραζε καθόλου αν έβγαινε από τη μέση ο Μαδούρο;

Και καλά η Δεξιά. Δεν έχει πρόβλημα με καμία ενέργεια που έχει στόχο τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τους αριστεριστές, όπως χαρακτηρίζει όσους της κάθονται στο στομάχι. Το ΠΑΣΟΚ όμως στο ίδιο μήκος κύματος; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε