My Twitter Feed

7 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Σε έκτακτη ανάγκη ο νομός Κιλκίς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται από σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου ο νομός Κιλκίς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ειδομένη και στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε Ν. Καβάλα και Χέρσο.

Prosfuges_EidomeniΜιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι με τη κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας της Ειδομένης με αντίσκηνα, τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κρίνεται αναγκαία λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων, καθότι στην Ειδομένη βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι, ενώ στο σύνολο του νομού Κιλκίς ο αριθμός φτάνει στους 20.000, με τις νομαρχιακές υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών προσφύγων, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης.

«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας, τη στιγμή που περίπου 1.600 άτομα μόνο στην Ειδομένη υπολογίζεται ότι δεν έχουν καν κάποιο αντίσκηνο για να μη διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο», δήλωσε.

Το Δημ. Συμβούλιο Κιλκίς

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης ζητήθηκε να εφαρμοστεί στο νομό μας και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την περασμένη Δευτέρα, με συμβούλους ν` αναφέρονται στις ευεργετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για την οικονομική κυρίως στήριξη του νομού προκειμένου να μπορέσει να σηκώσει το βέρος της φιλοξενίας των προσφύγων.

Φωτ: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Σχόλια
One Response to “Σε έκτακτη ανάγκη ο νομός Κιλκίς”
  1. Ο/Η manto λέει:

    Ti den katalabate oti kanoun.oreo kolpo.

Σχολιάστε