My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ρωτούν για MIG και Βγενόπουλο

Ο  βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης και άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του απ` τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, στηριγμένη στο κεντρικό θέμα του περιοδικού HOT DOC, που εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης.

raxil-parastatidis-001Οι βουλευτές στηρίζουν την ερώτησή τους στο κεντρικό θέμα του τεύχους 75, στο οποίο συσχετίζεται η κατάρρευση της Λαϊκής κι η συνεπακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας με κινήσεις του Ομίλου MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου που έγιναν επί ελληνικού εδάφους κι άρα χρήζουν ελέγχου από την ελληνική Δικαιοσύνη που μέχρι τώρα μένει άπραγη.

Ο κ. Παραστατίδης κι οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Α’ Θεσσαλονίκης), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας) και Χαρίλαος Τζαμακλής (Πιερίας) ρωτούν τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, τί προτίθενται να κάνουν για το γεγονός πως ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση εγκλημάτων επί ελληνικού εδάφους από την τότε διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας κατείχε τότε ο Όμιλος MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν παίρνει τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες ώστε να διευρευνηθεί η υπόθεση.

Οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα του HOT DOC:”

Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;

Εάν ναι ποιες θεσμικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των επικεφαλής αυτών, αναφορικά  με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Θα διερευνηθεί πιθανή χειραγώγηση μετοχών του Ομίλου MIG, όπως υποδείκνυε το πόρισμα, σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα;

Υφίσταται αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την αναζήτηση τυχών αποδεικτικών στοιχείων που θα βοηθήσουν την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης;

Εάν ναι, ποια είναι η τύχη του αιτήματος, ύστερα από δύο χρόνια, εάν όχι γιατί;

Αληθεύει ότι ενώ η Τράπεζα ήταν υπό ελληνική Διοίκηση και ευθύνη και λειτουργούσε με βάση τους ελληνικούς νόμους εμφανίζεται ως κυπριακή υπόθεση;

Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλία συσχέτισης όλων των υποθέσεων πιθανής διαφθοράς;

Προτίθεστε να διερευνήσετε πιθανές εξωθεσμικές παρεμβάσεις από πολιτικούς ή άλλους φορείς στο έργο της Δικαιοσύνης;”

Σχολιάστε