My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ρούσσου: Καμία στήριξη

Η επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΩ, Ιωάννα Ρούσου, σε δήλωσή της ενόψει του β`γύρου των εκλογών στο Δήμο Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

roussou-ioanna“Ως εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας ευθύνης και συμμετοχής αλλά..ΖΩ, ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας, που στάθηκαν υποστηρικτές της δύσκολης αυτής προσπάθειας που καταβάλλαμε, αγωνιζόμενοι να διεκδικήσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση με ήθος και αξιοπρέπεια προς τον δημότη. Επίσης ευχαριστώ και όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα διαποτισμένο από την παλαιοκομματική τακτική των προηγούμενων ετών, ανάρμοστο των περιστάσεων, διαπιστώσαμε πόσο «χαμηλά» έχει ξεπέσει ο θεσμός των εκλογών. Για μία ακόμη φορά ξεπουλήθηκαν συνειδήσεις, εκβιάστηκαν καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εκβιαστές, για μια ακόμη φορά η διαφθορά και η διαπλοκή θριάμβευσαν και μάλιστα αυτήν  την μοναδική ημέρα έκφρασης της ελευθερίας των πολιτών. Mέσα από την καταπάτηση της ατομικής ελευθερίας, της ελεύθερης σκέψης και βούλησης δώσαμε έναν καθαρό αγώνα, έτσι όπως η Δημοκρατία μας το επιτάσσει, σεβόμενοι απόλυτα τον θεσμό των εκλογών αλλά και της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου.

Την ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας και στην χώρα όπου αυτή γεννήθηκε, η κοινωνία μας φάνηκε να είναι πλήρως αποπροσανατολισμένη και συγχυσμένη, καθώς άλλο σκεφτόταν, άλλο ήθελε να ψηφίσει, άλλο ψήφισε τελικά. Πιεσμένη από κουμπάρους, φίλους, συγγενείς, χορηγούς, προεκλογικές υποσχέσεις και ταξίματα κάθε είδους, αρνήθηκε να θέσει καινούριες βάσεις  στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Τελικά αυτόν τον τόπο ποιος τον κυβερνά; Ποιος μας φοβίζει, ποιος κρύβεται πίσω από το παραβάν;

Την ίδια στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον των απογόνων μας, που η φτώχεια, η ανεργία, ο υποσιτισμός, η απώλεια στέγης για πολλούς συνανθρώπους μας, η κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και μάλιστα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι αυτοκτονίες, η καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων που παραχώρησαν την θέση τους στον εργασιακό μεσαίωνα, η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών όπως είναι η αυτοδιοίκηση, αυτήν την στιγμή δυστυχώς η κοινωνία μας προτίμησε να απέχει από την κάλπη, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα απαξίωσης προς όλες τις πολιτικές των προηγούμενων ετών.

Πολιτικές που διαστρέβλωσαν την αλήθεια, που καλλιέργησαν τον φόβο, που μούδιασαν τις συνειδήσεις, που ενίσχυσαν την απογοήτευση, που προσπάθησαν να μας εξοικειώσουν με το γεγονός, ότι η επίθεση εναντίον των ατομικών ελευθεριών μας είναι μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι δεν μπορεί να ανατραπεί τίποτε και να υποταχθούμε στην μοίρα μας.   

Έτσι λοιπόν το ποσοστό της αποχής χτύπησε πάλι κόκκινο κατά την ημέρα των εκλογών, διαμορφώνοντας ένα εκλογικό αποτέλεσμα .Οι συμπολίτες μας που αποφάσισαν ν’ απέχουν από την κάλπη, συνέβαλλαν στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων τόσο στην πολιτική σκηνή, όσο και στην εξέλιξη της ίδιας τους της ζωής. Στεκόμενοι με απόλυτο σεβασμό στα αποτελέσματα των εκλογών,  δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους η «πολιτική άποψη» που ίσως θέλουν να περάσουν με την στάση τους, καθώς και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν.

  Θέση μας είναι ότι ο κάθε πολίτης επιβάλλεται να έχει άποψη και κρίση στην πολιτική ζωή του τόπου του, με την ενεργοποίηση και την συμμετοχή του στα κοινά και να μην επιτρέπει να αποφασίζουν άλλοι γι αυτόν χωρίς αυτόν. Είναι ανάγκη πλέον, ο πολίτης να κρίνει, να αμφισβητεί, να αποφασίζει, να προτείνει, να διεκδικεί και να αντιστέκεται, διαμορφώνοντας έτσι ο ίδιος το μέλλον του.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι του αλλά..ΖΩ αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον δήμο μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με διαφάνεια, ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στην ατομική ελευθερία του πολίτη, προασπίζοντας την ελεύθερη έκφραση και βούληση του.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας  χωρίς κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο μας, έτσι όπως κινηθήκαμε μέχρι σήμερα, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση των συμπολιτών μας που μας στήριξαν και μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. 

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω το κίνημα του αλλά…ΖΩ δε δίνει   στήριξη σε καμία παράταξη γιατί αντιβαίνει στις αρχές και τις θέσεις μας.

                                     ΡΟΥΣΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

αλλά..ΖΩ

Σχολιάστε