My Twitter Feed

12 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μείωση κρουσμάτων στο Ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Απριλίου, 2022

Φάρμα Κουκάκη και στη Ν. Κορέα -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια! -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

“Επάρκεια δείχνει η καταγραφή” -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε όλο το νομό μας -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ξεκίνημα για Φ.Α. σε Πολύκαστρο -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση των εκτάκτων μέτρων -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Νέα μηχανήματα στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ραντεβού με την ιστορία

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αν και καθυστέρησε λόγω Covid, τελικά έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Στη σημερινή συγκυρία της πλήρους κατάρρευσης της πολιτικής της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Συνέδριό του, ακόμη κι αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να είχαν εφευρεθεί.

Η κατάρρευση του αφηγήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την ανάπτυξη που θα έρχονταν με επενδύσεις από το εξωτερικό και με τις νέες δουλειές για όλους όχι απλώς ανατράπηκε, αλλά συνέβησαν τελικά ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που είχε υποσχεθεί.

Υποσχέθηκε ανάπτυξη και αυτό που συνέβη ήταν κατακόρυφη ύφεση της οικονομίας, με εκτίναξη για μια ακόμη φορά του δημόσιου χρέους σε ύψη που μας φέρνουν πρωταγωνιστές στην Ευρώπη.

Υποσχέθηκε ιδιωτικές επενδύσεις που θα έφερναν την ανάπτυξη και αυτό που συνέβη τελικά ήταν ότι την ανάπτυξη την είδε μόνο μια μικρή ολιγαρχία του πλούτου που ευνοήθηκε με χορηγίες δημόσιου χρήματος που δόθηκαν χωρίς διαφάνεια και εκτός ανταγωνισμού και με νόμους που ψηφίστηκαν ευνοιοκρατικά υπέρ των λίγων και ισχυρών.

Υποσχέθηκε δουλειές για όλους και αυτό που συνέβη ήταν να βρουν χρυσοπληρωμένες δουλειές οι κομματικοί φίλοι και τα γαλάζια golden boys, με την πλειοψηφία των εργαζόμενων να κινείται μεταξύ φτώχειας και ανεργίας.

Υποσχέθηκε επιτελικό κράτος και αυτό που συνέβη τελικά στα δύσκολα ήταν ένα επιτελικό χάος.

Υποσχέθηκε ότι θα νικήσει την πανδημία και αυτό που στ’ αλήθεια έγινε ήταν να αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίσω της 28.000 νεκρούς μέχρι σήμερα. Φέρνοντας την Ελλάδα σε χειρότερη θέση από πολλές χώρες στην Ευρώπη, ως προς τους θανάτους ανά πληθυσμό.

Υποσχέθηκε νέο ΕΣΥ και αυτό που παραδίδει είναι ένα ΕΣΥ σε βαριά καταστολή. Με 16.519 βαριά νοσούντες από κορονοϊό να έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ, επειδή δεν βρήκαν κατάλληλα εξοπλισμένο κρεβάτι και εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό να τους φροντίσει.

Υποσχέθηκε τελευταίο μίλι για την πανδημία εδώ και 14 μήνες και η πανδημία όχι απλώς είναι εδώ με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα ακόμη, αλλά και εξακολουθεί να θερίζει καθημερινά, με 60 και 70 ημερήσιους θανάτους.

Υποσχέθηκε αυτορρύθμιση της αγοράς και μείωση των τιμών όταν απολιγνιτοποιούσε τη χώρα, όταν μας εξαρτούσε από το εισαγόμενο από τη Ρωσία πανάκριβο φυσικό αέριο και όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ και αυτό που στα αλήθεια συνέβη είναι ότι η Ελλάδα έγινε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης στην ενέργεια.

Υποσχέθηκε μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και το αποτέλεσμα είναι ένας πληθωρισμός στα ύψη και μέτρα επιχορήγησης των κερδοσκόπων της ενεργειακής αγοράς. Τους οποίους η κυβέρνηση προστατεύει και υποστηρίζει, στην αρχή αρνούμενη ότι υπάρχει κερδοσκοπία και σήμερα, επιμένοντας ακόμη να μην φορολογεί τα υπερκέρδη τους, όπως προτείνει η Ε. Ε. και όπως έχουν κάνει οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κι ακόμη υποσχέθηκε Δημοκρατία και αυτό που ζούμε είναι μια διαρκής υπονόμευση και υποβάθμιση των βασικών πυλώνων της. Με την ελευθεροτυπία… μπουκωμένη από τα εκατομμύρια ευρώ της λίστας Πέτσα και τη μονοφωνία στα ΜΜΕ να μαρτυρά ολοκληρωτικές παρεμβάσεις.

Και με το σκάνδαλο NOVARTIS, που έχει μάλιστα αναγνωριστεί ως τέτοιο σε Ευρώπη και Αμερική όχι μόνο να συγκαλύπτεται, αλλά και να κατηγορούνται κατά πρωτοφανή και ανεπίτρεπτο δημοκρατικά τρόπο οι ευσυνείδητοι εισαγγελείς που το ερεύνησαν και οι συνεπείς στην αποστολή τους δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν.

Και τέλος υποσχέθηκε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή που θα διεκδικεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό το οποίο πέτυχε είναι μια καταρρακωμένη διεθνώς Ελλάδα να ακολουθεί μια καθ’ υπόδειξη πολεμοχαρή εξωτερική πολιτική που μας έχει βάλει στο στόχαστρο της Ρωσίας. Και δίπλα μας η αναθεωρητική Τουρκία, πρωταγωνιστώντας για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και για την αποκατάσταση διαλόγου με τη Ρωσία, να γίνεται διεθνώς αναγνωρίσιμη δύναμη και να εξασφαλίζει την υποστήριξη συγχρόνως και της Ρωσίας και της Δύσης.

Σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον και σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία, η ύπαρξη μιας υπεύθυνης εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής πρότασης που απαντά στα κενά και στις ιδιοτέλειες της πολιτικής της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα για να συναντηθεί με την ιστορία.

Η ιστορία πάντοτε κινείται από την ανάγκη. Η οποία ανάγκη σήμερα, είναι με το μέρος της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται η χώρα για να βγει από τα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και διεθνή αδιέξοδα.

Για να πρωταγωνιστήσει και πάλι διεθνώς, όπως τότε με τη φιλειρηνική Συμφωνία των Πρεσπών.

Για να σταθεί οικονομικά στα πόδια της για μια ακόμη φορά, όπως τότε που βγήκαμε από τα μνημόνια, που αναστήθηκαν οι οικονομικοί δείκτες και που γέμισαν για πρώτη φορά τα ταμεία του κράτους.

Για να βρει το δίκιο του ο αγνοημένος εργαζόμενος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο επιχειρηματίας, που παλεύουν μόνοι τους απέναντι στα θεριά της οικονομίας και τους κερδοσκόπους της ολιγαρχίας που ενισχύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι ακόμη, για να βρει δίκιο ο παραμελημένος συνταξιούχος, αλλά και ο παρατημένος στην τύχη του νέος που αναζητεί τον δρόμο για να φτιάξει τη ζωή του.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι ένα Συνέδριο ελπίδας για τον Έλληνα που υποφέρει από τη φτώχεια, την ακρίβεια και την κερδοσκοπία των λίγων και ισχυρών οικονομικά που υποστηρίζει χωρίς προσχήματα η κοινωνικά ανάλγητη Νεοφιλελεύθερη Δεξιά.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα επισφραγίσει την ύπαρξη στη χώρα μιας υπεύθυνης προοδευτικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο που θα επαναφέρει την ισότιμη πρόσβαση όλων στα αγαθά της ανάπτυξης και θα αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία που υποφέρουν εδώ και 2,5 χρόνια από την πιο άδικη κοινωνικά, την πιο σκληρή οικονομικά, την πιο ευνοιοκρατική και αναξιοκρατική πολιτικά και την πιο αυταρχική δημοκρατικά κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Το ραντεβού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την ιστορία της Ελλάδας, που θα φέρει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση, δίνοντας λύση στα νεοφιλελεύθερα και δεξιά αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι το μεγάλο ζητούμενο και το μεγάλο διακύβευμα αυτού του Συνεδρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με τις αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος και αυριανός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βγει από αυτό το Συνέδριο πιο έτοιμος πολιτικά, πιο ώριμος κυβερνητικά, πιο σύγχρονος δημοκρατικά, πιο δυνατός κοινωνικά και πιο ανανεωμένος δημοκρατικά, εκπροσωπώντας πλέον εκτεταμένες κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν μετά τη διεύρυνση.

Μια ελπίδα γεννιέται σε όλους όσοι υπέφεραν, φτώχυναν και αδικήθηκαν κοινωνικά και οικονομικά τα 2,5 χρόνια μιας κακής, αυταρχικής και ιδιοτελούς διακυβέρνησης.

Η ανάγκη για μια προοδευτική πολιτική με δημοκρατικό πρόσωπο, με κοινωνικά δίκαιο πρόσημο και με «πράσινο» αναπτυξιακό στίγμα, σύντομα θα γίνει ιστορία.

Ο δρόμος για το ραντεβού της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής με την ιστορία ανοίγει με το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε