My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πόσα Νόμπελ Οικονομίας…

…θα πάρουμε φέτος;

 Του Πέτρου Κατσάκου.


Βρε ποιο Νόμπελ Ειρήνης; Ποιος Τσίπρας και ποιος Ζάεφ; Εδώ μιλάμε για μια ντουζίνα και βάλε ελληνικές υποψηφιότητες για το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών του 2019 κι εσείς ασχολείστε με τις Πρέσπες; Τι ήταν να ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου και να σου ο ανθός των οικονομολόγων πλάκωσε τους εργαζόμενους με αναλύσεις που θα τρελάνουν την Ακαδημία της Σουηδίας, καθώς δεν θα ξέρουν στα πόσα να μοιράσουν το φετινό Νόμπελ.

Και να οι δημοσιογράφοι και να οι πολιτικοί και να και οι επί παντός τους επιστητού δημοσιολογούντες να μας λένε το μακρύ τους και το κοντό τους για τη νέα απάτη του Τσίπρα, που ένας Θεός ξέρει τι έχει στα κρυφά ξεπουλήσει για να μοιράσει τα ψωροπενηντάρικα στην πλέμπα της αγοράς. Και να οι αναλύσεις για το πόσες επιχειρήσεις θα βάλουν άμεσα λουκέτο με τη σοβιετικού τύπου αύξηση του κατώτατου μισθού.

Και να σου και οι Βρούτσηδες και οι Κουτρουμάνηδες να ξινίζουν τα μούτρα τους με την αύξηση, που θα την είχαν δώσει αυτοί αν δεν έπεφτε το 2015 η εθνοσωτήριος. Κι από κοντά και η ΓΣΕΕ, που πρόλαβε και πάτσισε την αύξηση με αυτά που η κυβέρνηση θα πάρει πίσω με τη μείωση του αφορολόγητου. Και όλοι μαζί να σιγοντάρουν τον κάθε πικραμένο, που τα βάζει κάτω και λέει: “Τέσσερα χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στερεί από τους εργαζόμενους 165 ευρώ τον μήνα (751 είχε υποσχεθεί 586 εφάρμοζε). Σύνολο τετραετίας: 9.240 ευρώ. Και στο εξής, με τα 650, θα συνεχίσει να παρακρατεί παρανόμως 101 ευρώ το μήνα. Ήτοι, 1.010 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο…”.

Και εκεί είναι που τρελαίνονται οι Σουηδοί με τα Νόμπελ. Έρχεται μετά και ένας γκουρού του ιντερνετικού νεοφιλελευθερισμού, τραβάει ένα βαρύγδουπο “650 να είναι οι ώρες σου” στον Τσίπρα και το τερματίζει κι εσύ συνειδητοποιείς για τι επίπεδο ανταγωνισμού στα Νόμπελ μιλάμε φέτος.

Και όλα αυτά ώστε να καλυφθεί η πρόσφατη προδοσία της Μακεδονίας, ρίχνοντας στάχτη και πενηντάρικα στα μάτια του κόσμου, όπως αποκαλύπτουν οι έγκυροι πολιτικοί αναλυτές του Φαλήρου. Και όλα αυτά την ώρα ο φίλος τους ο Κουρτς θεσμοθετεί τη δωδεκάωρη εργασία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτά.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε