My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

Του Τάσου Παππά.


Πολλά τρελά συμβαίνουν και δύσκολα ο κοινός νους μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της σκέψης ορισμένων και εδώ και στη γειτονική χώρα.

– Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα είναι η Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 για τη Νέα Δημοκρατία και για ένα κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής. Ημέρα ντροπής, όμως, είναι και για τη FYROM, σύμφωνα με την εκεί εθνικιστική αντιπολίτευση. «Τα δώσαμε όλα στους Σκοπιανούς» φωνάζουν οι εδώ. «Τα πήραν όλα οι Ελληνες» κραυγάζουν οι εκεί. Τώρα πώς γίνεται δύο πρωθυπουργοί να υπογράφουν μια συμφωνία που είναι προδοτική και για την Ελλάδα και για την ΠΓΔΜ είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, ίσως να πρόκειται για ένα καπρίτσιο της διπλωματίας που μόνον ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταφέρει (δεν είναι πολύ σίγουρο) να εξηγήσει.

Ενδεχομένως θα μας φωτίσουν Τσίπρας και Ζάεφ στα δικαστήρια, όταν θα προσαχθούν σιδηροδέσμιοι προκειμένου να απολογηθούν για το εθνικό έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος των χωρών τους. Δεν θα ήταν πάντως κακή ιδέα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ. και του VMRO να πάνε σε κοινή συνεδρίαση για να καθορίσουν την τακτική τους απέναντι στους ολετήρες και κυρίως να συντάξουν παρέα το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον τους.

– Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε μυστική διπλωματία για να δημιουργήσει τετελεσμένα. Οταν όμως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προχωρά στη διαδικασία αποχαρακτηρισμού εγγράφων και τα φέρνει στη Βουλή, ακυρώνοντας στην πράξη τη μυστική διπλωματία, τα κόμματα της εθνικοφροσύνης ωρύονται επειδή δίνει στη δημοσιότητα εμπιστευτικά κείμενα και τον κατηγορούν για φτηνό εντυπωσιασμό. Μπερδευτήκατε;

Με την ευκαιρία: Η Ντόρα Μπακογιάννη καυτηριάζει τη στάση Κοτζιά και αναφέρει πως κι αυτή έχει στη διάθεσή της ντοκουμέντα της περιόδου που είναι αυτός υπουργός Εξωτερικών αλλά δεν τα κάνει φέιγ βολάν. Καλά, ο κ. Κοτζιάς είναι επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και έχει πρόσβαση στα αρχεία του υπουργείου του, η κ. Μπακογιάννη πώς απέκτησε έγγραφα της εποχής Κοτζιά; Της τα έδωσε ο υπουργός; Δεν νομίζω. Εφτασαν στα χέρια της από άλλη οδό; Από ποια ακριβώς;

– Η Νέα Δημοκρατία και ένα τμήμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναδεικνύουν, σωστά, την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον βασικό εταίρο να αποθεώνει τη συμφωνία και τον μικρό εταίρο να δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του. Εχουν δίκιο, με τη διαφορά ότι δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί υπάρχει προηγούμενο που τους αφορά και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που έδινε προς τα έξω την ακόλουθη εικόνα: ο πρωθυπουργός της χώρας (Σαμαράς) δήλωνε αντίθετος με τη σύνθετη ονομασία erga omnes, ο αντιπρόεδρος και υφιστάμενος του πρωθυπουργού (Βενιζέλος) μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ξεδίπλωνε την εθνική θέση (δηλαδή σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις), λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος (υφιστάμενος κι αυτός του πρωθυπουργού) παρουσιάζοντας στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργείου του υπογράμμιζε ότι η κυβέρνηση (στην οποία πρωθυπουργός ήταν ο Αντ. Σαμαράς, για να μην ξεχνιόμαστε) κινούνταν σταθερά στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μ’ άλλα λόγια, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε διαφορετική θέση σ’ ένα κορυφαίο ζήτημα από τον αντιπρόεδρό του και τον υπουργό Εξωτερικών.

Ωστόσο, μια χαρά συνυπήρχαν και συμπορεύονταν. Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;

Ανάγωγα

Ο κ. Κώστας Σημίτης έχει γνώμη για τη συμφωνία; Είναι καλή; Είναι κακή; Το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» δεν είναι και πολύ τιμητική στάση. Είναι πρώην πρωθυπουργός.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε