My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Πως θα επιβιωσει ο στιβος

Στις περικοπές που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ τους τελευταίους μήνες, σε αυτές που αναμένεται να ακολουθήσουν, στα προβλήματα που προκαλούν, αλλά και στις κινήσεις, που οφείλει να κάνει η ομοσπονδία, προκειμένου να επιβιώσει αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, στην διάρκεια της Πανελλήνιας Διάσκεψης με τη συμμετοχή των Προέδρων και των Τεχνικών συνεργατών των ΕΑΣ- ΤΕ στις εργασίες της οποίας πήρε μέρος και ο έφορος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς  Νίκος Σερασκέρης ως Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

«Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ομοσπονδίας τόσο το Γενάρη, όσο και το Φλεβάρη, πήραμε κάποιες αποφάσεις, που μας οδηγούν ώστε να βγάλουμε οικονομικά τη χρονιά. Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ενημερωθήκαμε πως θα υπάρξει και επιπλέον περικοπή του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τουρισμού θα γίνει επιπλέον περικοπή, η οποία θα φτάσει τα25 εκ.ευρώ. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το ύψος της περικοπής που θα υποστούμε. Θα είναι περικοπή που θα γίνει από τα 6.600.000 ευρώ που μας είχαν πει πως αρχικώς ότι θα λάβουμε. Στο πλαίσιο των περικοπών, που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, αναγκαστήκαμε να μετατρέψουμε σε δραχμικό το σύστημα αξιολόγησης των σωματείων, να κάνουμε περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων, στα λειτουργικά έξοδα των ΕΑΣ, ακόμη και στους μισθούς των ιατρών και φυσιοθεραπευτών που συνεργάζονται με την ομοσπονδία” , είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο ΣΕΓΑΣ στη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αντιδράσεις.

“Να το κλείσουμε. Έστω και για ένα μήνα, μήπως και συγκινηθεί κανείς. Τον Οκτώβριο που κάναμε την αναστολή λειτουργίας, ήρθαν ξένα πρακτορεία και μου πήραν συνέντευξη. Σημαίνει ότι η κίνηση μας προκάλεσε αντιδράσεις. Θυμώνω με αυτούς που τα βάζουν με εμάς γενικώς και αορίστως. Δεν δέχομαι την κριτική ότι δεν παλεύουμε και δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να μεγαλώσουμε τη φωνή του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα επίπεδα ή σπαταλάμε αλλού τα χρήματα και αλλού τα κόβουμε. Δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα και για αυτό θυμώνω. Από εκεί και πέρα πρέπει να εξετάσουμε το πρόγραμμα δράσης, αν πρέπει ας παραιτηθεί το συμβούλιο ή ας κλείσουμε το ΣΕΓΑΣ, θέματα που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση ας πάμε μαζί όμως, τρίβουν τα χέρια τους όταν μας βλέπουν να μαλώνουμε”.

Στη διάρκεια της Διάσκεψης υπήρξαν τοποθετήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των διασυλλογικών και πανελληνίων αγώνων. Παράλληλα τονίστηκε η σημαντικότητα της διεξαγωγής του πρώτου πανελληνίου πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου, των αγώνων βουνού. Εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα Kids Athletics, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία σε πολλά μέρη της χώρας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως στις 13 Μαρτίου θα παρθεί απόφαση για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Η απόφαση θα παρθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα οι πόλεις ανά την Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να γίνει κουβέντα από τη σχετική Επιτροπή Αγώνων του ΣΕΓΑΣ, σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των αγωνισμάτων ανά Γκραν Πρι.

Σχολιάστε