My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Πως αναβαθμίζεται η Παιονία

Κανονισμό λειτουργίας για όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες, μέσω του οποίου θα ρυθμίζεται η χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, εκπόνησε ο Δήμος Παιονίας.

Ο κανονισμός εξυπηρετεί τους εξής σκοπούς:

  • Την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση πεζών στους κοινοχρήστους χώρους
  • Την Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της περιοχής μας.
  • Την βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων με σεβασμό προς το περιβάλλον και την ιστορικότητα των μνημείων αλλά και την ευταξία των συνοικιών.
  • Την ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Ειδικότερα, θα οριοθετηθεί η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και των γενικών εμπορικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καταρτίζεται κανονισμός καθαριότητας και ανακύκλωσης, αναβαθμίζονται οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, ενισχύεται η ελκυστικότητα και η λειτουργικότητα των εμπορικών περιοχών, ενισχύονται οι εναλλακτικές μορφές διαχείρισης στερεών αποβλήτων με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και εκπονείται κανονισμός κοιμητηρίων και λαϊκών αγορών.

Κέντρο Κοινότητας

Μαζί με τους ως άνω κανονισμούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας ψήφισε και κανονισμό λειτουργίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί κοινωνική δομή με στόχο την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος του είναι η ενημέρωση των πολιτών για προγράμματα κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η διασύνδεση τους με αυτά και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Η δομή εδρεύει σε κτίριο του Δήμου Παιονίας στην Αξιούπολη και στελεχώνεται από ένα κοινωνικό λειτουργό και μια ψυχολόγο, ενώ οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απόρρητου και της μη διάκρισης.

Σχολιάστε