My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πυρ ομαδόν κατά Ανδρίτσου!

*Στο στόχαστρο και του Π. Τονικίδη ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Μετά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, τη ΠΟΕΔΗΝ, τη ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ. αλλά και τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη, τα βέλη του κατά του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιάννη Ανδρίτσου, έστρεψε κι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημ. Συμβούλιο Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης. 

Ο κ. Ανδρίτσος «εξαπέλυσε ένα άγριο κυνηγητό εναντίον μερικών από τα πιο άξια στελέχη του χώρου της Υγείας στο νομό μας», υπογραμμίζει ο κ. Τονικίδης, καλώντας τον υπουργό Υγείας αλλά και τον υφυπουργό Γ. Γεωργαντά «να ανακαλέσουν άμεσα στην τάξη» τον κ. Ανδρίτσο και να ακυρώσουν την παράνομη και άδικη απόφαση του.».

Η δήλωση του κ. Τονικίδη:

«Τελικά δεν χρειάστηκε να περάσει και πολύς καιρός για να αποκαλυφθεί το σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των ανθρώπων που υλοποιούν την πολιτική και το πρόγραμμα της.

Μέσα σε αυτήν την τόσο δύσκολη εθνικά συγκυρία, με τους κινδύνους να καραδοκούν σε κάθε μετερίζι, ο διορισμένος από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανδρίτσος, μετά από έναν μήνα απουσίας από τα καθήκοντα του, άμα τη επιστροφή του βρήκε το θράσος να προβεί σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση.

Εξαπέλυσε ένα άγριο κυνηγητό εναντίον μερικών από τα πιο άξια στελέχη του χώρου της Υγείας στο νομό μας, σε επαγγελματίες υγείας οι οποίοι επί 4 συναπτές δεκαετίες έχουν δώσει την ψυχή τους για το καθήκον της προάσπισης της δημόσιας υγείας και καρατόμησε με τον πλέον απαράδεκτο και μη ηθικό τρόπο, την διευθύντρια, υποδιευθύντρια, και προϊστάμενες νοσηλευτικών τμημάτων, ακόμη και αναπληρωτές προϊσταμένους.

Ποτέ στο παρελθόν κανένας διοικητής ή πρόεδρος του ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Να αποσαθρώσει όλη την νοσηλευτική υπηρεσία του οργανισμού του Γ.Ν. Κιλκίς μόνο και μόνο για να τακτοποιήσει τα ρουσφέτια του. Να καταδιώξει πολιτικά όσους ο ίδιος δεν θεωρεί ψηφοφόρους και οπαδούς του κόμματος που τον διόρισε και να τους αντικαταστήσει με στελέχη της Ν.Δ.

Αυτή η απόφαση του κ. Ανδρίτσου, ενός ανθρώπου που φάνηκε εξαρχής πως ουδόλως κατέχει το τόσο ευαίσθητο αντικείμενο της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας καθώς τα τυπικά του προσόντα ξεκινούν από την γυμναστική και την φυσική αγωγή, καταδεικνύει ότι εντέλει ούτε επιτελικό κράτος θα υπάρξει αλλά ούτε και κυβέρνηση αρίστων.

Όσο φρούδες ήταν οι υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό επίπεδο, άλλο τόσο κενές περιεχομένου αποδείχθηκαν και στο νομό μας οι ανέξοδες εξαγγελίες περί αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας και των νοσηλευτικών δομών του τόπου μας.

Άραγε εκείνοι που τον τοποθέτησαν ως διοικητή ή που ανέχονται πολιτικά τον τρόπο διοίκησης του στο νοσοκομείο, έχουν να πουν κάτι ή θα σιωπήσουν για μια ακόμη φορά;

Η απόφαση καθαίρεσης της ηγεσίας της νοσηλευτικής διεύθυνσης του Γ.Ν. Κιλκίς εκτός από άδικη και αυταρχική, είναι και παράνομη, καθώς προσκρούει στην νομοθεσία και τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα αλλά και του πρόσφατου νόμου της Ν.Δ. περί επιτελικού κράτους.

Εκφράζω την συμπαράσταση μου στα ικανότητα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που για μια ακόμη φορά κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έδειξαν το αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που τους διακατέχει και την αυταπάρνηση τους και αντί να τιμηθούν, ταπεινώθηκαν από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει να εκτιμάει την αξία εκείνων που διοικεί.

Καλώ τον Υπουργό Υγείας αλλά και τον τοπικό βουλευτή Ν.Δ. και Υφυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, να ανακαλέσουν άμεσα στην τάξη τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου και να ακυρώσουν την παράνομη και άδικη απόφαση του.»

Σχολιάστε