My Twitter Feed

3 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΝΚ: Προκηρύχτηκε ο αξονικός -

Πέμπτη, 3 Ιουνίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Προτάσεις έργων 47,5 εκ. -

Πέμπτη, 3 Ιουνίου, 2021

“Ζεστό-κρύο” με τη πανδημία -

Τετάρτη, 2 Ιουνίου, 2021

Εργασίες εκσκαφής για φυσικό αέριο -

Τετάρτη, 2 Ιουνίου, 2021

Πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων -

Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Οι αιτήσεις για τα πειραματικά -

Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Διψήφιος αριθμός χωρίς ανησυχία -

Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Αποζημιώσεις δενδροκαλλιεργειών -

Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Πτώχευσε η Κοινοπραξία…

…Μητσοτάκη-Καλογρίτσα.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Η Προανακριτική στήθηκε με εργαλείο τον Καλογρίτσα για να ικανοποιήσει τις εμμονές του Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί πως ενοχοποιώντας τους αντιπάλους του μπορεί να γλυτώσει ο ίδιος από την κατρακύλα.

Έχετε καταλάβει ότι στήθηκε ολόκληρη Προανακριτική Επιτροπή, ναρκοθετήθηκε η πολιτική σκηνή, εξευτελίστηκαν και εξευτελίζονται δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης για να γλυτώσει ο Καλογρίτσας 3 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πήρε από κάποιον αραβικό επιχειρηματικό Όμιλο και δεν θέλει να τα επιστρέψει; Έχετε καταλάβει πως για να το καταφέρει αυτό μετατράπηκε μια ιδιωτική διαφορά του εργολάβου από αυτές που απασχολούν κάθε μέρα τα δικαστήρια, σε πολιτικό εκβιασμό και ενοχοποίηση, με ηθικό αυτουργό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η Προανακριτική Επιτροπή, ανακοίνωσε την Τρίτη το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Εξέτασε πέντε μάρτυρες, ένας εκ των οποίων ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος κορόιδευε το όργανο της Βουλής και έκλεισε σαν τα παραμάγαζα που ανοίγουν στις γωνίες για να κάνουν μια βρώμικη δουλειά και να κλείσουν σε μερικές μέρες πριν καταλάβει ο κόσμος  ότι άνοιξαν.

Ακόμη και η προσπάθεια του επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Επιτροπή, Θάνου Πλεύρη, να κρατήσει τα νομικά προσχήματα, δεν κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις: η Προανακριτική στήθηκε με εργαλείο τον Καλογρίτσα για να ικανοποιήσει τις εμμονές του Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί πως ενοχοποιώντας τους αντιπάλους του μπορεί να γλυτώσει ο ίδιος από την κατρακύλα. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως win win, καταλήγει σε πανωλεθρία. Ο Καλογρίτσας αφ ενός κινδυνεύει να διωχθεί γιατί όσα κατέθεσε είναι ομολογία απάτης και άνομων ενεργειών, αφ ετέρου ο Μητσοτάκης προσθέτει στην ήδη πληγείσα αξιοπιστία του το κεφάλαιο της ταύτισής του με τον απαξιωμένο από τον ίδιο εργολάβο.

Την ταφόπλακα όμως στην κοινή εργολαβία Μητσοτάκη-Καλογρίτσα, έβαλε ο άσπονδος φίλος τους, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διαβίβασε στην Προανακριτική το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, για τα διαβόητα «3 εκατομμύρια Καλογρίτσα». Τι λέει λοιπόν το Πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας;

Στις 29 Αυγούστου 2016, η εταιρεία του Ομίλου Χούρι,  CONSOLIDATED CONTRACTING ENGINEERING στέλνει έμβασμα 3 εκατομμυρίων, στην κατασκευαστική εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ της οικογένειας Καλογρίτσα. Η αιτιολογία της κατάθεσης, όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι «έναντι προκαταβολής κατασκευαστικού έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Την ίδια μέρα η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, καταθέτει σε προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα (γιού του Χρήστου Καλογρίτσα), 3 εκατομμύρια ευρώ για πώληση μετοχών του. Στη συνέχεια ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, μεταφέρει αυτό το ποσό στην εταιρεία του, Ι. Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ, ως συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Το ποσό αυτό στη συνέχεια δεσμεύεται για να εκδοθεί εγγυητική επιστολή, προκειμένου η εταιρεία να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ως εδώ, η οικογένεια Καλογρίτσα, μεταφέρει ποσά από εταιρικούς και προσωπικούς λογαριασμούς και εμφανίζεται ικανή οικονομικά για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, όπως το Πόρισμα μας ενημερώνει, το ποσό αυτό παραμένει δεσμευμένο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, επειδή η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Το ποσό τελικώς αποδεσμεύεται στις 19 Ιανουαρίου του 2017 και πάει από τον λογαριασμό της εταιρείας Ι. Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ, σε προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Από τις 20 Ιανουαρίου του 2017 έως τις 6 Μαρτίου, ο Ιωάννης Καλογρίτσας μεταφέρει στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΟΞΟΤΗΣ 1.923.000 ευρώ μέσω ATTICA BANK και από 26 Ιανουαρίου έως 29 Μαρτίου, 1.200.000 ευρώ μέσω ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας. 

Η μεταφορά των χρημάτων, είναι αυτή ακριβώς που περιέγραψε πρόσφατα σε ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ. Ενώ η επιστροφή των 3 εκατομμυρίων  στις τσέπες Καλογρίτσα, έχει αποκαλυφθεί από τον Ιούλιο του 2020 από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Δε φαίνεται πουθενά από τα επίσημα έγγραφα, τα 3 εκατομμύρια να εξυπηρετούν άλλο σκοπό, από αυτόν της ενίσχυσης του ταμείου της οικογένειας Καλογρίτσα. Πολύ περισσότερο, δε φαίνεται μέρος των χρημάτων ή το σύνολό τους να χρησιμοποιούνται για την έκδοση του Documento. Είτε αυτού που είχε εκδοθεί αρχικά από τον Καλογρίτσα, είτε αυτού που εξέδωσα εγώ, μετά την αποχώρησή του. Τα χρήματα που κατά τον Καλογρίτσα προήλθαν από τον Χούρι, είτε αφορούν πραγματική, είτε εικονική σύμβαση, έμειναν δεσμευμένα ως τον Ιανουάριο του 2017 και στη συνέχεια πήγαν στην ΤΟΞΟΤΗΣ δια τραπεζικών λογαριασμών του υιού Καλογρίτσα. Σε Documento δεν μπήκαν πάντως το λέει και ο Στουρνάρας.

Να σημειώσω εδώ πως όταν εκδόθηκε το Documento, η ΝΔ, είχε μιλήσει για εφημερίδα που βγήκε με τα θαλασσοδάνεια Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής. Το αφήγημα άλλαξε και από τα δάνεια της Αττικής πήγαμε στα τρία εκατομμύρια που έφτασαν από την εταιρεία CCC. Το θέμα δεν είναι η αναξιοπιστία της ΝΔ, αλλά η αθλιότητα του Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, σαν κοινός εγκληματίας που ζητά εκδίκηση, επιχειρεί να χτυπήσει το Documento επειδή έχει αποκαλύψει όσα έχει αποκαλύψει για τον τρόπο που πολιτεύεται. Δε διστάζει να εμπλέκει με ανακοινώσεις του κόμματός του την εφημερίδα και να παράγει τίτλους και πρωτοσέλιδα στα φιλικά του Μέσα, με σκοπό τη δολοφονία του χαρακτήρα μου και την εξόντωση του Documento.

Ενέπλεξε την εφημερίδα στην Προανακριτική για τη Novartis, επιχειρώντας να εμφανίσει τις αποκαλύψεις  και τις πληροφορίες της ως συμμετοχή σε σκευωρία. Σε εκείνη την Προανακριτική, βουλευτές της ΝΔ και διάφοροι Κεγκέρογλου ρωτούσαν επιτηδευμένα μάρτυρες και στη συνέχεια διέρρεαν τις αναφορές στο Documento στα φιλικά τους Μέσα. Αφού χρησιμοποίησαν βρώμικα τη θεσμική τους ιδιότητα, αρνήθηκαν να με καλέσουν ως μάρτυρα. Αρνήθηκαν ακόμη και όταν ζήτησα με επιστολή μου από την Επιτροπή να πάω να καταθέσω. Σκοπός τους δεν ήταν η αλήθεια αλλά η ικανοποίηση της εμμονής Μητσοτάκη.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ανέφεραν το Documento και το όνομά μου στην Προανακριτική, αλλά δε με κάλεσαν ως μάρτυρα παρότι με είχαν προτείνει. Δε σκοπεύουν να ρισκάρουν το αφήγημά τους δίνοντάς μου επίσημα το λόγο. Προτιμούν τον κλεφτοπόλεμο. Να αφήνουν τα πετσωμένα Μέσα να κάνουν αναφορές στα «ρεπορτάζ» τους για το Documento δημιουργώντας συγχύσεις. Η πιο γελοία περίπτωση είναι σήμερα των ΝΕΩΝ, τα οποία σημειώνουν πως η εταιρεία του Καλογρίτσα που πήρε τα 3 εκατομμύρια ήταν αυτή που εξέδωσε και το Documento. Σε άλλες σελίδες ο Γιώργος Παπαχρήστου επαναλαμβάνει την αλήθεια, πως δηλαδή αυτά τα 3 εκατομμύρια δεν έχουν καμία σχέση με το Documento, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Θα αφήσουν οι σφουγγαρίστρες του Μητσοτάκη την πραγματικότητα να τους χαλάσει μια τόσο καλή ιστορία;

Τα συμπεράσματα από την υπόθεση Καλογρίτσα (αν θέλετε τα προσωπικά μου συμπεράσματα που έζησα από  πιο μέσα την υπόθεση) είναι πως ο παλιός εργολάβος θα συνεχίσει να υπάρχει όπως υπήρχε τόσα χρόνια. Ο εργολάβος όμως της βρωμιάς, που προσπαθεί να ρίξει λάσπη όπου μπορεί, θα είναι αυτός που θα πληρώσει στο τέλος. Και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άρθρο στο documentο

Σχολιάστε