My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πρόσφυγες στο ΣΣ Μουριών

*Αντιδράσεις Γεωργαντά – Σισμανίδη – ΝΟΔΕ.

Νέα εγκατάσταση προσφυγικών οικογενειών στο ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών ”Δήμητρα” έχουμε αυτές τις μέρες, με προοπτική παραμονής τους επί τετράμηνο.

Πρόκειται για 230 Σύρους και Ιρακινούς που προέρχονται από τη Σάμο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, Χρήστος Παπαποστόλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχείο.

Σισμανίδης: Δεν μας ενημέρωσαν

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σισμανίδης με δήλωσή του εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για έλλειψη ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο, σχετικά με την εγκατάσταση.

Η δήλωση:

” Δυστυχώς, το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει επιφυλάξει για μία ακόμη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ρόλο του κομπάρσου στη διαχείριση του προσφυγικού. Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο οι Δήμοι έχουν σηκώσει δυσανάλογο φορτίο από αυτό που τους αναλογεί και έχουν καταφέρει πολύ συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να ανταποκριθούν επάξια στη φιλοξενία και στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, η Πολιτεία συνεχίζει να τους παρακάμπτει.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά πόσο δύσκολο είναι το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής να ενημερώσει υπεύθυνα και αξιόπιστα τις τοπικές αρχές για τα σχέδιά του στο προσφυγικό ώστε και οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα διοικητικά τους όρια.

Κατόπιν τούτων δε μπορώ παρά να μην καταδικάσω την πρακτική της απαξίωσης του Δήμου Κιλκίς και της έλλειψης ενημέρωσής του από το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκομίσει το εν λόγω Υπουργείο θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικότερο”.

Γεωργαντάς: Εγκυμονούνται κίνδυνοι

Σε δήλωση για το θέμα προέβη κι ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέροντας τα εξής:

“Για μία ακόμη φορά δυστυχώς οι Κιλκισιώτες γινόμαστε μάρτυρες της πλήρης απαξίωσης του Κιλκίς και των θεσμικών του παραγόντων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 230 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών χωρίς να ενημερωθεί κανείς από τους θεσμικούς φορείς για την σκοπιμότητα και τη διάρκεια αυτής της μετακίνησης.

Στο Κιλκίς που σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργού δεν θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, αυξάνει ο αριθμός των προσφύγων χωρίς ουδείς να μπει στον κόπο να ενημερώσει τον οποιοδήποτε.

Η ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων μέσα στον αστικό ιστό του Σ.Σ. Μουριών εγκυμονεί κινδύνους τους οποίους δυστυχώς δεν λαμβάνει κανείς υπόψη. Το Κιλκίς δεν μπορεί να αποτελεί την εύκολη λύση όταν υπάρχει ανάγκη και ταυτόχρονα να μην λαμβάνονται υπόψη τα αιτήματα του σε όλα τα άλλα επίπεδα.”

ΝΟΔΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει:

Η κυβέρνηση προς αποδρομή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο καθημερινά στην κοινωνία και επιβεβαιώνουν περίτρανα και οι δημοσκοπήσεις (που τώρα που δεν είναι ευνοϊκές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική πατερίτσα του τους ΑΝΕΛ τις χλευάζουν οι ιθύνοντες του Μεγάρου Μαξίμου) συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις τις τον ακριτικό μας νομό.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε σε άλλη ανακοίνωση τύπου σχολιάσει την αντιμετώπιση που έχει το Κιλκίς από τους κυβερνώντες λόγω του ότι στο νομό μας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι που λένε σε ανάλογες περιπτώσεις ήρθε η νέα προκλητική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η εν κρυπτώ μεταφορά και εγκατάσταση νέων προσφύγων σε περιοχή της Δ.Ε.Μουριών του Δήμου Κιλκίς.

Χωρίς να γνωρίζει κανείς (άραγε μένει να εξακριβωθεί οι εδώ εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν ή γνώριζαν τελικώς ή μάλλον η ανακοίνωση τους περί λωτοφάγων που χρησιμοποίησαν προσφάτως σε ανακοίνωση τους αφορά τους ίδιους αν όντως δεν γνώριζαν) ούτε και οι καθ’  ύλην αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης) του Ν. Κιλκίς, με άκρα μυστικότητα και σε αντίθεση με τις διακηρυγμένες δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής ότι δεν θα προωθηθούν ξανά προσφυγικές ροές στο Κιλκίς, η ακριτική περιοχή των Μουριών επελέγη για την τοποθέτηση κάποιων εκατοντάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπινων ψυχών.

Η ΝΔ με υπεύθυνο τρόπο και χωρίς μεγαλοστομίες έχει αποδείξει ότι οι τακτικές αυτές που ακολουθούν στην κυβέρνηση πλήττουν το κύρος της χώρας και δεν συνάδουν με το επί πολλές φορές διατυπωμένο (ψευδεπίγραφα βεβαίως στην πράξη) νέο ήθος και ύφος και πολιτικής φιλοσοφίας που τάχα μου εκπροσωπεί ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

2

Ως ΝΟΔΕ Κιλκίς εκφράζουμε την αντίθεση μας στην επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στο νομό μας νέους προσφυγικούς πληθυσμούς κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας και σιωπής που αν μη τι άλλο αποτελεί προκλητική ενέργεια.

Και συμφωνούμε απολύτως με την αντίδραση όλων των θεσμικών φορέων της Πολιτείας σε τοπικό επίπεδο (Βουλευτή, Δήμαρχο Κιλκίς) που από την πρώτη στιγμή ζήτησαν μια απλή ενημέρωση για το όλο σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων σε νέο σημείο του Κιλκίς.

Φορέων οι οποίοι θυμίζουμε στήριξαν (με πρώτη και καλύτερη την τοπική αυτοδιοίκηση) από την πρώτη στιγμή τους αθώους αυτούς ανθρώπους που πριν δύο χρόνια εγκατέστησε και πάλι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στον τόπο μας. Και με τρόπο υποδειγματικό φιλοξένησαν μαζί με την κοινωνία ολόκληρη τους πονεμένους και ξεριζωμένους πρόσφυγες που άφησαν τις πατρογονικές τους εστίες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή αλλού, ελέω του πολέμου.”

Σχολιάστε