My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Πρόσφυγες: Δραματική κατάσταση

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις αποκτά η συγκέντρωση προσφύγων στα σύνορα του νομού με την ΠΓΔΜ, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά σε περίπτωση που από πλευράς της γειτονικής χώρας τεθεί φραγμός στη μεθόριο με την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων.

gountenoudisΑυτό τόνισε ο δήμαρχος Παιονίας σε που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουλίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του νέου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, τον οποίο συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος, Παύλος Θωμαΐδης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη μεθοριακή Γραμμή Ευζώνων – Ειδομένης.

Η επιτόπια επίσκεψη στο χώρο της μεθορίου, απ’ όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή, κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος, με τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες να επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα επιβιβαζόμενοι παράνομα στις διερχόμενες αμαξοστοιχίες. Αυτό εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλειά τους, ενώ παράλληλα προκαλεί καθυστερήσεις στα δρομολόγια, καθώς έχει σημειωθεί διακοπή διέλευσης συρμού μέχρι και 24 ώρες.

vergidisΚατά τη συνάντηση αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση, η απαγόρευση παραμονής των προσφύγων στο επικίνδυνο σημείο κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Προκρίθηκε δε η ίδρυση πρόχειρου καταυλισμού σε παρακείμενο αλσύλλιο με τοποθέτηση χημικών WC, λουτήρων κ.τ.λ.

Αποφασίστηκε επίσης η τακτική επανάληψη των ειδικών συσκέψεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την κοινοποίηση του στα ανώτερα αρμόδια κυβερνητικά επίπεδα. Επισημάνθηκε δε ότι το πρόβλημα θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τη φραγή των συνόρων από στρατιωτικές δυνάμεις της Π.Γ.Δ.Μ. και την έλευση του χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Χάρ. Αηδονόπουλος, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας, και η νέα περιφερειακή σύμβουλος, Μιχαλία Καραμισάκη. Όλοι οι μετέχοντες μετέβησαν στην περιοχή της Ειδομένη, όπου βρισκόταν η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ξάνθ. Σουπλή καθώς και η αντιδήμαρχος Παιονίας, Ε. Πολιτίδου.

 

Σχολιάστε