My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Πρόγραμμα και καταγγελίες

(Βίντεο) Παρουσίαση του συνδυασμού “ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ – ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ, με τον υποψήφιο πρόεδρο Παύλο Τονικίδη να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το θετικό κλίμα που εμπεδώθηκε στη τοπική κοινωνία για τον συνδυασμό θα έχει ως αντανάκλαση τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές.

Ο κ. Τονικίδης τονίζοντας ότι “πίσω από τις κουρτίνες λέγονται πολλά αλλά δημόσια όχι” και υπογραμμίζοντας ότι δεν απαντά “σε σχόλια καφενειακού τύπου”, κατήγγειλε ευθέως τον δήμαρχο Κιλκίς ότι οδήγησε τον Κ. Βιολιτζή στην υποψηφιότητα για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα. “Ο δήμαρχος θα με βλέπει και στον ύπνο του, γιατί δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει συνειδήσεις μέσω του θεσμικού του ρόλου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε παράλληλα ότι οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο προκειμένου να εκτοξεύουν λάσπη και συκοφαντίες εναντίον του ίδιου και του συνδυασμού στον οποίο ηγείται.

Σημειώνοντας ότι δεν επικοινωνήθηκε εξ` ολοκλήρου ο πλούτος των δράσεων της διοίκησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

-Το κόμμα μας είναι το Κιλκίς. Η παράταξή μας, που ιδρύθηκε από το 2002, είναι πλουραλιστική, με μέλη που έχουν δυναμική παρουσία στη κοινωνία και που αυτό κάνει την ειδοποιό διαφορά από τους άλλους συνδυασμούς.

-Πετύχαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας σε απόλυτο βαθμό, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις δυνατότητες του επιμελητηριακού θεσμού και την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν το ίδιο το Επιμελητήριο από την ίδρυσή του.

-Στα χρόνια της θητείας μας ο επιχειρηματίας απέκτησε το σπίτι του, σ` ένα κτήριο που αποτελεί στολίδι για το Κιλκίς.

-Χάρη στο Επιμελητήριό μας και με τη συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περιορίστηκε ο φόρος του 2% και 5% που έπνιγε τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας του Κιλκίς και του Πολυκάστρου, πηγαίνοντας  από το 2009 στο 0,5%.

-Με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας πάλεψε σκληρά έτσι ώστε σήμερα η διαβόητη ΑΕΠΙ να πνέει τα λοίσθια και να πάψουν πλέον οι μηνύσεις εναντίον των επαγγελματιών.

-Το Επιμελητήριο Κιλκίς υλοποίησε πρώτο στην Ελλάδα το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο, προσφέροντας ένα σημαντικό εργαλείο στους παραγωγούς με στόχο να αποτελέσει κυριολεκτικά το μέλλον τους.

-Συμβάλαμε αποφασιστικά στη διερεύνηση των δυνατοτήτων καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο τόπο μας, έτσι που μέσα στα επόμενα 10 χρόνια να προσδοκά το Κιλκίς σε ένα τεράστιο νέο έσοδο.

-Κάναμε για την ανάπτυξη πολλά περισσότερα απ` ότι ένας δημόσιος φορέας, φέρνοντας για παράδειγμα νέες μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή που υλοποιείται στον Αγ. Παντελεήμονα και που θα απασχολεί 300 περίπου εργαζόμενους από το νομό μας, όπως ζητήσαμε και μας υποσχέθηκαν οι υπεύθυνοι.

-Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία 40 περίπου επιχειρηματικές αποστολές στη Ευρώπη.

-Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μας κάλεσε ενόψει προβλημάτων της και να μην ανταποκριθήκαμε.

“Δεν θα μας σώσουν τα κόμματα”

Υπογραμμίζοντας ότι “δεν θα μας σώσουν ούτε τα κόμματα ούτε οι πολιτικοί, αν δεν ενεργήσουμε οι ίδιοι”, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε σε βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για την επόμενη περίοδο, που είναι:

-Η στήριξη των τοπικών αγορών, με προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης στις αγορές της Θεσσαλονίκης και της ΠΓΔΜ.

-Η συνέχιση της προσπάθειας για εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων στο νομό μας.

-Η προσέλκυση τμημάτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

-Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών διεργασιών μέσω προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας, ο κ. Τονικίδης αποκάλυψε ότι το ύψος των οφειλών των μελών προς το Επιμελητήριο φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ. “Δεν μπήκαμε στη διαδικασία άσκησης πιέσεων προς τους επαγγελματίες, ούτε τους επιβαρύναμε με τόκους, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας”, είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι εντός του επόμενου έτους θα εισπραχτούν 300.000 ευρώ από τις εν λόγω οφειλές, ενώ αναμένονται εντός του Δεκεμβρίου και θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις προς τον φορέα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Ενόψει των εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ-ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” κάλεσε όλους τους υποψήφιους να εντείνουν τον αγώνα τους για ενημέρωση των μελών του φορέα και για κινητοποίησή τους έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Δείτε την ομιλία του Π. Τονικίδη σε βίντεο της GnomiWebTV

 

 

Σχολιάστε