My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πρόβλημα αγροτών με φ/βολταϊκά

fotovoltaikaΑυθαίρετη μείωση της τιμής της KWh στο ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταϊκά, καταγγέλουν αγρότες του νομού Κιλκίς. Τη μείωση αποφάσισε ο αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ΛΑΓΗΕ ΑΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), επικαλούμενος παράλειψη των παραγωγών ν` αποστείλουν βεβαίωση ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!

Για το θέμα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από αγρότες που επένδυσαν σε Φωτοβολταϊκά, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος.

Η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

 Με την επιστολή αυτή θέλω να σας κάνω γνωστό, πως προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του      ΛΑΓΗΕ και ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι επένδυσαν σε « Αγροτικά Φωτοβολταϊκά».

Ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.) πρόσφατα προχώρησε, όπως  ενημερώθηκα, σε μείωση της τιμής της Kwh κατά 10 σεντς.

Ο λόγος που επικαλείται ο φορέας, είναι η παράλειψη να αποσταλεί από πλευράς αυτών των παραγωγών η βεβαίωση πως είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,  εντός της προθεσμίας η οποία έληγε στις 31-03-2015.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή αφορά ένα μεγάλο αριθμό αγροτών,  οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παρότρυνση και της πολιτείας άλλοι τις οικονομίες τους και άλλοι προσφεύγοντας σε δάνεια, σήμερα υφίστανται την μείωση του εισοδήματος τους για μια τυπική διαδικασία όπως η μη αποστολή, προφανώς εκ παραδρομής, μιας βεβαίωσης στον προβλεπόμενο χρόνο.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να επιληφτείτε του θέματος αυτού προς αποκατάσταση της αδικίας έναντι αυτών των αγροτών. »

Σχολιάστε