My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Πρόβλημα αγροτών με πομόνες

georgantas-vouliΛύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες του νομού Κιλκίς με πομόνες άρδευσης που χρησιμοποιούν σε καλλιέργειές τους, ζητάει ο βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς.

Με επιστολή του προς τον γεν. διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ, Λάζαρο Καραλάζο, που απέστηλε χθες Τετάρτη, ο κ. Γεωργαντάς επισημαίνει ότι οι αγρότες αδυνατούν να προβούν σε ρύθμιση παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, καθώς οι πομόνες είναι δηλωμένες σε διαφορετικό όνομα και η  διαδικασία μεταβίβασης στο όνομά τους είναι χρονοβόρα.

Η επιστολή του κ. Γεωργαντά:

ardeusi-pomones“Κύριε Γενικέ,

Το τελευταίο διάστημα καλλιεργητές του νομού Κιλκίς οι οποίοι είναι χρήστες πομόνων άρδευσης αντιμετωπίζουν  ένα σοβαρό πρόβλημα. Αν και επιθυμούν να προβούν σε ρύθμιση παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ, αδυνατούν, καθώς οι πομόνες άρδευσης είναι δηλωμένες στη ΔΕΗ σε διαφορετικό όνομα και ειδικότερα είτε αποθανόντων συγγενών είτε προηγούμενων ιδιοκτητών. Η διαδικασία μεταβίβασης στο όνομα των δικαιούχων καλλιεργητών είναι χρονοβόρα καθώς μεταξύ άλλων απαιτείται αυτοψία των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.  Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υπηρεσιακών αυτοκινήτων και έτσι οι υπάλληλοι αδυνατούν να προβούν στους αναγκαίους επιτόπιους ελέγχους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Ως συνέπεια, οι καλλιεργητές αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ρεύματος και να καταστραφούν οι καλλιέργειες τους και ταυτόχρονα η ΔΕΗ δεν εισπράττει τα έσοδα από τη ρύθμιση.

Είναι αναγκαίο να δώσετε λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε παρέχοντας το δικαίωμα στους χρήστες να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους είτε προσκομίζοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης μεταβίβασης της πομόνας άρδευσης στο όνομα τους είτε με όποιον άλλο τρόπο κρίνετε εσείς πρόσφορο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσετε συγκεκριμένες οδηγίες στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ για να μπορέσουν οι αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φροντίδα των καλλιεργειών τους.”

Σχολιάστε