My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πρωτοβουλία νέων Παιονίας

EU_flag_progryia_EL-01Η Άτυπη Ομάδα «Νέοι Εν Δράσει» θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, στην υπό-δράση 1.2 Πρωτοβουλίες Νέων. Δέκα άτομα ηλικίας 18-30, δημότες της περιοχής Παιονίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τίτλο «Ενεργή συμμετοχή και Ευαισθητοποίηση Νέων Παιονίας». Η ομάδα υπέβαλε πρόταση στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και έλαβε έγκριση και χρηματοδότηση των δράσεων του προγράμματος.      

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά και η απόκτηση ωφέλιμων γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με τις εξής θεματικές: νεανική επιχειρηματικότητα, επαγγελματικό ντύσιμο και ορθή συμπεριφορά, εθελοντισμός, γνωριμία με τα Ευρωπαϊκά Δεδομένα, Ανεργία. Πέρα από την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να: αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα σχετικά με την κοινωνία, αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες που θα αναβαθμίσουν την περιοχή, αποκτήσουν εθελοντική συνείδηση, αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, εργαστούν ομαδικά και κοινωνικοποιηθούν.

      Στα πλαίσια του προγράμματος οι νέοι θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις:

  • εναρκτήρια συνάντηση του σχεδίου,
  • σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων (παρακολούθηση εισηγήσεων),
  • έρευνα με θέμα «Ενδιαφέροντα & Ανάγκες της Νέας Γενιάς»,
  • «στέκι δικτύωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης»,
  • εκδήλωση ενημέρωσης δημοτών Παιονίας,
  • αξιολόγηση και διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου.

Για τις ανάγκες του προγράμματος η ομάδα συμμετεχόντων πρόκειται να λάβει υποστήριξη σε ότι αφορά τη λειτουργική ικανότητα του προγράμματος από τον Δήμο Παιονίας (προβολή και διάδοση του προγράμματος) αλλά και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιμορφωτική Κιλκίς (παροχή εκπαιδευτικού χώρου και εξοπλισμού στο παράρτημα του ΚΕΚ στο Πολύκαστρο). Η άτυπη ομάδα “Νέοι Εν Δράσει» με την υποστήριξη και ενθάρρυνση των προαναφερόμενων φορέων πρόκειται να προσφέρει το αίσθημα της ενεργούς συμμετοχής στο νεανικό σύνολο της περιοχής αλλά και να συμβάλει στην αξιοποίηση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από τους τοπικούς φορείς και κέντρα εκπαίδευσης.

Σχολιάστε