My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πρωτιά Ανδρουλάκη για 12 ψήφους

*Αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα στο νομό μας – Δηλώσεις των Γ. Φραγγίδη, Στ. Παπουλίδη, Λ. Δημητριάδη, Γ. Αναστασιάδη.

Εκλογή-θρίλερ είχαμε σήμερα στο νομό Κιλκίς, στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του ηγέτη στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Σε αντίθεση με το πανελλαδικό αποτέλεσμα, στο νομό μας κέρδισε -κυριολεκτικά “πάνω στο νήμα”- ο Νίκος Ανδρουλάκης με διαφορά 12 ψήφων από τη Φώφη Γεννηματά!

Πράγματι, ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 575 ψήφους, ενώ η κ. Γεννηματά 563, ενώ συνολικά προσήλθαν στις κάλπες 1.143 ψηφοφόροι (στον 1ο γύρο της περασμένης Κυριακής είχαν ψηφίσει 1.639 άτομα).

Αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα του νομού Κιλκίς έχουν ως εξής:

Ψήφισαν Λευκά/ Άκυρα Έγκυρα Γεννηματά Ανδρουλάκης
Κιλκίς (538) 246 1 108 137
Κιλκίς (705) 243 1 117 125
Μάνδρες 82 1 54 27
Δροσάτο 71 45 26
Μικρόκαμπος 52 24 28
Χέρσο 71 36 35
Αξιούπολη 106 1 56 49
Πολύκαστρο 160 83 77
Γουμένισσα 112 1 40 71
1143 5 1138 563 575
Ποσοστό % 49,47 50,53

Πρόεδρος η κ. Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Με καταμετρημένο το 94% των ψήφων σε επίπεδο χώρας, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 56,08%, έναντι 43,01% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά του α` γύρου ήταν: 41,27% για την Φώφη Γεννηματά και 24,73% για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται,οριακά, ο Νίκος Ανδρουλάκης,ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Περί τους 156.000 πολίτες συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Η αποχή υπολογίζεται σε 26%.

Δήλωση Φραγγίδη

Με τίτλο “μια άλλη μέρα” το μέλος της ΚΠΕ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Oι προοδευτικοί πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους και τις δύο Κυριακές της εκλογικής διαδικασίας έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους.

Θέλουν μια ενωμένη και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη.

Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και να δηλώσω ότι από σήμερα όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Παράταξης.

Με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες αυτή η διαδικασία και πλέον υπό την ηγεσία της θα πορευτούμε για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον αγώνα που έκανε και το αποτέλεσμα που έφερε, όπως επίσης και όλους τους υποψηφίους που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο και την ομάδα του, όπως και στους εκατοντάδες εθελοντές που βοήθησαν στην υλοποίηση της διαδικασίας.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη και όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε.

Η ευθύνη είναι μεγάλη αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φανούμε αντάξιοι.

Καλό μας αγώνα.”

Στ. Παπουλίδης: Συγχαρητήρια στη Φώφη

Ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Σταμάτης Παπουλίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε ένα ωραίο και μεγάλο σε διάρκεια αγώνα μεταξύ εννιά υποψηφίων ήρθε πρώτη και με διαφορά για την ηγεσία του νέου φορέα.

Πραγματικά όργωσε την Ελλάδα!

Έδωσε μηνύματα και πήρε μηνύματα από χιλιάδες κόσμο.

Τώρα όμως η ευθύνη μεγαλώνει.

Όλοι μαζί σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από το συνέδριο μας πρέπει να ανταποκριθούμε στη ανάγκες ενός μεγάλου χώρου.

Οι 210.000 κόσμου που προσήλθαν στις κάλπες συζητούσαν στους διαδρόμους με Δυνατή Φωνή.

Για ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ

Για ΕΝΟΤΗΤΑ

Για ΣΥΝΘΕΣΗ

Για ΚΟΜΜΑ ΘΕΣΜΟ

Για ΔΙΑΛΟΓΟ

Για ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Για ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Για ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Για ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λ. Δημητριάδης: Νίκη όλων

Η νίκη της Φώφης Γεννηματά, είναι νίκη της προσπάθειας που έγινε όλο αυτό το διάστημα, για τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα εκφράσει όλη την κεντροαριστερά.

Είναι νίκη όλων, που έδωσαν την δυναμική της συμμετοχής πρώτης και δεύτερης Κυριακής που κανείς δε υπολόγιζε και που αποτελούν την αρχή, για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού, πολυσυλλεκτικού προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος, όπου τα χαρακτηριστικά του οποίου και την πολιτική του , θα τ΄ αποφασίσουμε στο συνέδριο της άνοιξης

Όπου πρέπει να πάμε με διάλογο-σύνθεση-ενότητα να δημιουργήσουμε τον ενιαίο προγραμματικό λόγο και να αναγεννήσουμε το χώρο με ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα.

Λεωνίδας Δημητριάδης
Πρ. Γραμματέας ΝΕ Πασοκ Κιλκίς
Πρ. Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα Γιώργου Αναστασιάδη

Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου βήματος της ενοποίησης του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς δικαιώνει περίτρανα την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει η παράταξη σε εκλογή επικεφαλής από την βάση.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία φέρνει ξανά δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο τις αξίες και τα ιδανικά της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Η παράταξη προχωράει ενωμένη σε καταστατικό συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα με γνώμονα τις αποφάσεις του πολιτικού συνεδρίου του περασμένου Ιουνίου.

Ο αγώνας δίνεται πλέον για να επικρατήσει το πολιτικό πλαίσιο της Φώφης Γεννηματά και στην χώρα. Ενότητα – Άνοιγμα στην κοινωνία – Εκπλήρωση στρατηγικού σχεδίου με υπομονή και επιμονή.

Σχολιάστε