My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρωταγωνιστεί για νέο κόμμα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ πρώην υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροαριστέρας, με τον Γιώργο Φλωρίδη να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένος από γνωστά πολιτικά πρόσωπα όπως η η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

diamantopoulou-floridis-001Στις διεργασίες συμμετέχουν επίσης, ο Γιάννης Δατσέρης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι, ενώ σε κάποιες από τις συναντήσεις της ομάδας πήρε μέρος και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος φαίνεται να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο νέο κόμμα, το οποίο φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα περιμένει να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις και να διαφανεί η απήχηση που θα έχει τουλάχιστον δημοσκοπικά και στη συνέχεια θα προσδιορίσει και τη δική του στάση.

Η ομάδα των στελεχών που συμμετέχουν στις διεργασίες αυτές κάνουν λόγο για έναν ενιαίο, προοδευτικό, πολυτασικό πολιτικό φορέα και υποστηρίζουν ότι η βούλησή τους δεν είναι να κατακερματίσουν περαιτέρω τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά αντιθέτως πως… «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τον ενοποιήσουμε».

Φλωρίδης: Έκλεισε ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ

Το αγεφύρωτο ρήγμα μεταξύ της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών αυτών, επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Γιώργος Φλωρίδης. Είναι κοινή διαπίστωση, είπε «ότι όλοι- πολιτικοί φορείς, ομάδες, πρόσωπα και πρωτίστως ο κόσμος της παράταξης- ζητούν την συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου προοδευτικού φορέα. Η μόνη που αντιδρά είναι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία προφανώς χάριν της διατήρησης μιας μικροεξουσίας, επιμένει σε παρωχημένα σχήματα τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θυμίζουν ΚΚΕ του μεσοπολέμου». Η αλαζονική επωδός της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο κ. Φλωρίδης είναι «ελάτε σε εμάς ή αν έχετε κότσια, κάντε κόμμα. Εμείς, δεν συζητάμε. Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, ότι ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει; Ότι το ΠΑΣΟΚ του 2016 είναι η Ένωση Κέντρου του 1976;».

Εκτός οι Βενιζέλος – Χρυσοχοίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τις διαφωνίες του με το ΠΑΣΟΚ και την σχετικά «μοναχική» πορεία που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι και θα παραμείνει βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του αποκλείει κάθε προοπτική συμμετοχής του στο νέο κόμμα.

Όσο για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν και αρχικά βρισκόταν σε ευθεία «γραμμή» με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, φαίνεται ότι έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον του, καθώς αντιμετωπίζει το εγχείρημα με επιφυλάξεις και σκεπτικισμό, μιλώντας για ένα νέο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς!

 

 

 

 

Πληροφορίες: imerisia.gr

Σχολιάστε