My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Προτάσεις ΛΑΣΥ για τη προστασία

Προτάσεις για “μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό” κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στις 7 Απριλίου.

Η σχετική τοποθέτηση της παράταξης:

“Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί το λαό μας, αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!»

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Κιλκίς – παρά τα λίγα σχετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα – δεν μπορεί να είναι καθόλου καθησυχαστική. Τόσο εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο του Κιλκίς εδώ και χρόνια, με τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε μέσα και υλικά, σε κτιριακές ελλείψεις, όσο και εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τις ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας και τον αθέατο συνωστισμό, να μετατρέπουν αυτούς τους χώρους σε εστίες διασποράς του ιού.

Όσο και αν δεν αρνούμαστε την «ατομική ευθύνη», δηλώνουμε ότι αυτή εμπεδώνεται όταν ένα κράτος αναλαμβάνει τη δική του πρωταρχική ευθύνη. Και εδώ οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, είναι τεράστιες, όταν τα ανάγουν όλα στην «ατομική ευθύνη» ή όταν μεταθέτουν για το μέλλον τη συζήτηση για τα μέτρα προστασίας του λαού.

Σήμερα είναι αναγκαίο η κυβέρνηση, σε ότι αφορά την Υγεία:

  • Να προχωρήσει στην προμήθεια σε όλα τα αναγκαία μέσα στο Νοσοκομείο Κιλκίς και στ Κέντρο Υγείας Δροσάτου.
  • Να ανοίξει όλες τις αναγκαίες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κιλκίς.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και γιατρών και στην ένταξή τους στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.
  • Να μην σκεφτεί να απομακρύνει από τις θέσεις τους τους Αγροτικούς γιατρούς (όπως φαίνεται ότι πάει να γίνει με βάση πρόσφατη απόφαση της 4ης ΥΠΕ), οι οποίοι δίνουν μία ανάσα στους κατοίκους των χωριών, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Επίσης, είναι απαραίτητο, σε ότι αφορά τους εργασιακούς χώρους στο Κιλκίς:

  • Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός (όπως πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, αποστάσεις ασφαλείας) και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας (όπως δωρεάν ατομικά μέσα και απολύμανση) σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, στα στρατόπεδα κ.α. Να μην προχωρήσει καμία απόλυση, αλλαγή σύμβασης, μείωση μισθού, καταπάτηση ωραρίου κτλ. Να καταβληθεί κανονικά και στην ώρα του το Δώρο του Πάσχα.

Αντίστοιχα, μέτρα στήριξης χρειάζονται και για τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τους μικρομεσαίους αγρότες, ιδιαίτερα αυτών με ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, όπως:

  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από εισφορές ατομικής ασφάλισης, αναστολή ή απαλλαγή δημοτικών τελών για το επόμενο 4μηνο, άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους Ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με εξασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών κ.ά.

Ενώ, ειδικά μέτρα και μέριμνα, απαιτούνται για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, όπου σήμερα δεν εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών στην μαθησιακή διαδικασία. Γι’ αυτό χρειάζεται:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ισότιμη συμμετοχή όλων των φορέων της εκπαίδευσης (π.χ. δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet, εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν).
  • Και άμεσα, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, να λυθεί το ζήτημα της ύλης και της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων στην Γ’ Λυκείου.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το δικό της μερίδιο ευθύνης έχει και η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, η οποία για να είναι συνεπής με τη διάθεση που λέει ότι έχει να στηρίξει τους δημότες του Δήμου, δεν αρκεί να εκθειάζει το έργο τη κυβέρνησης ή να προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά να λαμβάνει συγκεκριμένα και πρακτικά μέτρα.

  • Έτσι, εκτιμάμε ότι – από την μία – χρειάζεται να στηρίξει ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο υιοθετούν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, και αναφέρουμε παραπάνω, πιέζοντας την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης.
  • Και – από την άλλη – να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για τη στήριξη των δημοτών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι θετική η πρόταση για την απαλλαγή τελών σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους, και ως «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» στηρίζουμε αυτή την πρόταση.

Ωστόσο, όπως είχαμε τοποθετηθεί και στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμού του Δήμου, είναι ανάγκη να στηριχθούν πολύπλευρα οι δημότες του Κιλκίς, με επιπλέον μέτρα, όπως:

  • Να μειωθούν οι δημοτικοί φόροι και τα ανταποδοτικά τέλη. Να προστατευτούν ειδικά οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι και οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑμΕΑ, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.
  • Να μειωθούν τα τιμολόγια του νερού. Να υπάρξει απαλλαγή από το πάγιο τέλος στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ για τους επόμενους δύο λογαριασμούς.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων του Δήμου, να στηριχθούν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι την καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι», συνολικά στις κοινωνικές δομές.

Ο Δήμος Κιλκίς, συνολικά οι δημοτικοί σύμβουλοι, χρειάζεται να βρεθούν στο πλάι του λαού και των εργαζομένων του Κιλκίς, τόσο σήμερα όσο και την επόμενη μέρα, διεκδικώντας μαζί τους όσα έχουν ανάγκη για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή τους, στηρίζοντάς τους έμπρακτα, ώστε να μην πληρώσει πάλι ο λαός και αυτή την κρίση, να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά του.

Μένουμε Δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!”

Σχολιάστε